9. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nafta hind kukkus järsult

Nafta hind kukkus eile New Yorgi kaubabörsil 2,7 protsendi võrra, sest investorid spekuleerivad, et musta kulla laoseis USAs on kerkinud.

„Sel nädalal võime näha tugevamaid laoseisunumbreid, mis võivad langetada nafta hinda veelgi,” kommenteeris uudisteagentuurile Bloomberg investeerimisfirma CFC Seymour analüütik Steve Rowles. „Tundub, et nafta pakkumine ei ole enam nii suur probleem kui varem,” lisas ta.

Nafta novembrilepingute hind kukkus eile New Yorgi kaubabörsil 2,7 protsendi võrra 79,02 dollarini barrel, ehk madalaima hinnani alates 11. septembrist. Tegemist oli ka suurima päevase hinnakukkumisega alates 16. augustist.

Lisaks fundamentaalnäitajatele „hakkab hinnalanguse üheks faktoriks olema dollari kurss,” lisas uudisteagentuurile nafta maaklerfirma New Wave Energy LLC omanik Chris Mennis. Dollari kurss on kerkinud pärast langemist euro suhtes ajaloo madalaimale tasemele 1. oktoobrist 1,8 protsendi võrra. „Ka orkaanide hooaeg on suuremalt jaolt selja taga,” lisas ta.

20. septembril kerkis nafta hind New Yorgi kaubabörsil laovarude madala seisu, dollari kursi ning Mehhiko lahes möllavate orkaanide tõttu 83,90 dollarile barrel, mis oli musta kulla kõrgeim hind New Yorgi kaubabörsil kauplemise ajaloos.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077