Autor: Agnes Ojala • 3. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahumaa ja Raid ehitavad Balti riikide suurimat tööstuskontserni

Kalevi kommivabriku ja Tere värsked omanikud Indrek Rahumaa ja Jaak Raid kontrollivad rohkem kui kuuemiljardilise käibega tööstusettevõtete gruppi.

Pooleteise aastaga rohkem kui kolm miljardit krooni investeerinud Alta Capitali juhid Indrek Rahumaa ja Jaak Raid on tõusnud Balti riikide suuremate töösturite esirinda, kirjutas arileht.ee.

Kaua aega oli firma tuntud kui raskustes riidetootja Klementi suuromanik, nüüd aga käib hoogne üleostmine.

Suurte muutuste taga on tegelikult vaikselt tehtud ja 2004. aastal üsna märkamatuks jäänud Altas osaluste ja vastutusvaldkondade ümberjagamine. Kui varem teati firmat rohkem Andres Rätsepa ja Toomas Leisi kaudu, siis nüüd on esiplaanil Indrek Rahumaa ja Jaak Raid, kes veavad Alta laienemist tööstusse. Rätsepp ja Leis tegelevad teiste äridega.

Indrek Rahumaale, Jaak Raidile, Andres Rätseppale ja Toomas Leisile kuuluvad ettevõtted:

- Luksemburgi asutatud investeerimisfond, mille alla koondatakse kõik Alta firmad.- rõivakontsern Silvano Fashion Grupp- pesufirmadele tekstiili tootev ja arendav ettevõte Desseilles International- Läti piimatööstus Rigas Piensaimnieks- Poola magusatootja Mieszko- magusatootja Kalev- piimatootja Tere- kinnisvaraarendaja AREP- Läti ehitusfirma Latvijas Energoceltnieks

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077