Autor: Agnes Ojala • 18. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Svedbergsi finantsjuht: siinne tootlikkus jäi eeldatust madalamaks

Rootsi vannitoasisustusi müüva Svedbergsi finantsjuht ja Svedbergs Estonia juhatuse liige Fredrik Björkman ütles aripaev.ee-le, et Eesti tootmine tuleb sulgeda, kuna siinne tootlikkus jäi liiga madalaks.

"Ostsime portselantooteid sisse Euroopa ja Aasia tarnijatelt, enne kui 2004. aastal neid Eestis ise toota otsustasime. Tuli aga välja, et asjad läksid teisiti, kui esialgu plaanisime," rääkis Björkman. "Me ei saanud nii palju toota, kui tahtsime. Tootlikkus oli madal. Lisaks osutusid kallimaks tooraine, energia ja tööjõud."

Sellisel kujul ei saanud tootmine Björkmani sõnul enam jätkuda ning Svedbergs jätkab portselantoodete ostmist vaid teistelt tootjatelt.

Björkmani andmetel teenis tehas kahjumit selle asutamisest alates. Lisaks 2005. aasta sisseelamise aja kahjumile olid negatiivse tulemusega ka 2006. aasta ja 2007. aasta esimene poolaasta - kahjum vastavalt 10 miljonit Rootsi krooni (17 miljonit Eesti krooni) ja 6 miljonit Rootsi krooni (10,2 miljonit Eesti krooni).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077