Agnes Ojala • 18. september 2007
Jaga lugu:

Svedbergsi finantsjuht: siinne tootlikkus jäi eeldatust madalamaks

Rootsi vannitoasisustusi müüva Svedbergsi finantsjuht ja Svedbergs Estonia juhatuse liige Fredrik Björkman ütles aripaev.ee-le, et Eesti tootmine tuleb sulgeda, kuna siinne tootlikkus jäi liiga madalaks.

"Ostsime portselantooteid sisse Euroopa ja Aasia tarnijatelt, enne kui 2004. aastal neid Eestis ise toota otsustasime. Tuli aga välja, et asjad läksid teisiti, kui esialgu plaanisime," rääkis Björkman. "Me ei saanud nii palju toota, kui tahtsime. Tootlikkus oli madal. Lisaks osutusid kallimaks tooraine, energia ja tööjõud."

Sellisel kujul ei saanud tootmine Björkmani sõnul enam jätkuda ning Svedbergs jätkab portselantoodete ostmist vaid teistelt tootjatelt.

Björkmani andmetel teenis tehas kahjumit selle asutamisest alates. Lisaks 2005. aasta sisseelamise aja kahjumile olid negatiivse tulemusega ka 2006. aasta ja 2007. aasta esimene poolaasta - kahjum vastavalt 10 miljonit Rootsi krooni (17 miljonit Eesti krooni) ja 6 miljonit Rootsi krooni (10,2 miljonit Eesti krooni).

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee