10. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gazprom tahtis osta Dow Jonesi

Vene gaasimonopol Gazprom tahtis osta ära Wall Street Journali kirjastajat Dow Jonesi, kirjutas Briti ajaleht The Times.

Gazprom pidas läbirääkimisi Dow Jonesi ostmiseks, konkureerimaks viie miljardi dollarilise News Corporationi pakkumisega.

Gazprom pole pelgalt gaasikompanii. Ettevõte tegutseb ka põllumajanduse, autoäriga ja meediamaastikul. Gazpromile kuulub Venemaal mitu tele-ja raadiojaama. Ettevõttele kuulub ka lennukompanii, kindlustusselts ja Venemaa suuruselt kolmas pank.

2001. aastal ostis Gazprom Venemaa ainsa sõltumatu üleriigilise telejaama NTV. 2005. aasta juunis võeti üle üks Venemaa mõjukamaid ajaleti Izvestja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077