Autor: Agnes Ojala • 10. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti värvifirma ostis Valgevenes ühe suurima konkurendi

Suurim Eesti kapitalil põhinev värvitootja Eskaro AS ostis juunis ühe Valgevene suurima ja tuntuima värvitööstusettevõtte Condor.

Selleks, et tugevdada oma positsiooni kiirelt kasvaval Valgevene turul, otsustati lisaks olemasolevale müügiesindusele osta ka tootmisettevõte, teatas firma.

Condor asutati 1997. aastal ning firma turuosa Valgevenes käesoleval hetkel on umbes 10% ja see on tõusev. Condoril on suur edasimüüjate võrk, mille kaudu on võimalik oluliselt suurendada ka Maardu ja Sankt Peterburi tehastes toodetud värvide müüki. Eskarol on plaanis teha investeeringuid Condori tootmise moderniseerimiseks, et soodsat turusituatsiooni ja tõusutendentsi ära kasutades suurendada oma turuosa Valgevenes 30-35 protsendini.

Eskaro on sajaprotsendiliselt Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis valmistab värve, lakke, pahtleid, puidukaitsevahendeid, liime ja muid kodu- ja ehituskeemiakaupu.

Eskarol on tütarettevõtted Lätis, Venemaal, Ukrainas ja Valgevenes. Lähiajal on kontserni plaanis rajada tootmisettevõte Ukraina tütarettevõtte juurde ja avada esindus Kasahstanis. Ka Maardu tehase ja lao laienemise projekt on juba projekteerimisel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077