Autor: Agnes Ojala • 16. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Werol võib kehva ilma ja Venemaa poliitika tõttu rapsita jääda

Rein Kilgi tehas ootab suverapsi koristamist ning peab pingelisi läbirääkimisi müüjatega.

"Kui me ei saa Eestist sügisel piisavalt rapsi ja peame hakkama seetõttu Venemaa rapsiseemet Läti kaudu kallilt Eestisse tooma, siis võib meid oodata väga raske olukord," ütles Werol Tehaste ostuosakonna direktor Indrik Unt Eesti Päevalehele.

Kevade jahedad ja kuivad ilmad ning rapsitaimede aeglane idanemine mõjusid halvasti, selgitas Unt.

Nii kehvade ilmade kui ka maailmaturu olukorra tõttu on Eesti rapsi tonnihind tõusnud kõigi aegade kõrgeimale tasemele - 4800 kroonile.

Weroli olukorda raskendab Undi sõnul veelgi tõsiasi, et Eesti ja Venemaa suhete madalseisu tõttu ei ole ettevõttel võimalik tuua idaturult odavat rapsiseemet: "Venemaalt me lihtsalt ei saa rapsiseemneid tuua, kuna Venemaa on selle ära keelanud."

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077