Fjodor Berman: välisturgudele laienemine oli õige samm

Balti Laevaremonitehase (BLRT) esimese
poolaasta kasum kosus enam kui kolmandiku võrra, 328 miljoni kroonini, teatas
firma.

Käive kasvas võrreldes mullu sama perioodiga 34,5 protsenti ligi 2,1 miljardi kroonini.

Sealhulgas kasvas BLRT Grupi Leedu tütarettevõte Vakaru Laivu Gamykla kasum 200% 86 miljoni kroonini. Silmas tuleb pidada, et kasumisse on konsolideeritud Gruppi kuuluvad ühisettevõtted, käibesse aga mitte, teatas ettevõte.
Käibe poolest oli esimesel poolaastal suurim metallide müük 659 miljoni krooniga, järgnes laevaremont 333 miljoni krooniga, vanametalli töötlemine 306 miljoni krooniga ja metalltarindite valmistamine 305 miljoni krooniga.

BLRT Grupi juhatuse esimehe Fjodor Bermani sõnul on esimese poolaasta märksõnaks laienemine nii geograafiliselt kui valdkonnapõhiselt. Omandasime Soomes laevaremonditehase, avasime Vilniuses metallitöötlustehase asutasime uued ühisettevõtted norralaste laevaehitustehase Fiskerstrandiga ning soomlaste MacGregoriga, mis pakub laevade lastikäitlusseadmete remondi ning tagavaraosade teenuseid.

"Täna seisavad majandusekspertide hinnangul paljud Eesti töösturid silmitsi tootmismahtude kasvu pidurdumisega. BLRT Grupi majandustulemused kinnitavad, et panustamine erinevatele valdkondadele ja välisturgudele laienemine ning seal enda positsioonide stabiliseerimine ja kinnistamine on ennast õigustanud," lisas Berman.

Kontserni BLRT Grupp põhilised tegevusalad on laevaehitus, laevaremont, metalltarindite valmistamine, metallide müük, sadama- ja stividoriteenused, masinaehitus, vanametalli töötlemine, autotranspordi teenused, meditsiiniliste- ning tööstusgaaside müük.

BLRT Gruppi kuulub 65 tütarettevõtet Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Venemaal, Soomes ja Norras. Eesti kapitalil põhinev BLRT Grupp on loonud siin ligi 2000 töökohta. Ka piiritagused tütarettevõted pakuvad tööd ligi 1600 inimesele.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara