Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 6. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fjodor Berman: välisturgudele laienemine oli õige samm

Balti Laevaremonitehase (BLRT) esimese poolaasta kasum kosus enam kui kolmandiku võrra, 328 miljoni kroonini, teatas firma.

Käive kasvas võrreldes mullu sama perioodiga 34,5 protsenti ligi 2,1 miljardi kroonini.

Sealhulgas kasvas BLRT Grupi Leedu tütarettevõte Vakaru Laivu Gamykla kasum 200% 86 miljoni kroonini. Silmas tuleb pidada, et kasumisse on konsolideeritud Gruppi kuuluvad ühisettevõtted, käibesse aga mitte, teatas ettevõte.

Käibe poolest oli esimesel poolaastal suurim metallide müük 659 miljoni krooniga, järgnes laevaremont 333 miljoni krooniga, vanametalli töötlemine 306 miljoni krooniga ja metalltarindite valmistamine 305 miljoni krooniga.

BLRT Grupi juhatuse esimehe Fjodor Bermani sõnul on esimese poolaasta märksõnaks laienemine nii geograafiliselt kui valdkonnapõhiselt. Omandasime Soomes laevaremonditehase, avasime Vilniuses metallitöötlustehase asutasime uued ühisettevõtted norralaste laevaehitustehase Fiskerstrandiga ning soomlaste MacGregoriga, mis pakub laevade lastikäitlusseadmete remondi ning tagavaraosade teenuseid.

"Täna seisavad majandusekspertide hinnangul paljud Eesti töösturid silmitsi tootmismahtude kasvu pidurdumisega. BLRT Grupi majandustulemused kinnitavad, et panustamine erinevatele valdkondadele ja välisturgudele laienemine ning seal enda positsioonide stabiliseerimine ja kinnistamine on ennast õigustanud," lisas Berman.

Kontserni BLRT Grupp põhilised tegevusalad on laevaehitus, laevaremont, metalltarindite valmistamine, metallide müük, sadama- ja stividoriteenused, masinaehitus, vanametalli töötlemine, autotranspordi teenused, meditsiiniliste- ning tööstusgaaside müük.

BLRT Gruppi kuulub 65 tütarettevõtet Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Venemaal, Soomes ja Norras. Eesti kapitalil põhinev BLRT Grupp on loonud siin ligi 2000 töökohta. Ka piiritagused tütarettevõted pakuvad tööd ligi 1600 inimesele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077