Autor: Agnes Ojala • 30. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku Õlletehas tuleb välja oma energiajoogiga

Saku Õlletehas tuleb sel nädalal välja uue tootega, energiajoogiga Traffic, teatas ettevõte.

"Energiajookide tarbimise kiiret kasvu jälgides võib väita, et paljud eelistavad enese erksana hoidmisel kohvi asemel energiajooki," sõnas Saku Õlletehase turundusdirektor Karin Sepp. "Eelmisel aastal kasvas ACNielseni jaeturu uuringu andmetel energiajookide Eesti turg mahus ligi 30% ning selle aasta esimese kuue kuuga koguni 73%."

2006. aastal müüdi tootjate infol kokku 4,8 miljonit liitrit energiajooke. Enam kui 40% energiajookide turust moodustavad keeratava korgiga plastikpakendis energiajoogid, mille peamiseks eeliseks hindavad tarbijad keeratavat korki. Seetõttu siseneb Saku esmalt turule just 0,5-liitrises plastikpudelis energiajoogiga. Mõne kuu pärast on plaanis müüki panna Traffic 0,33-liitrises purgis.

Tänavusel hooajal on Saku Õlletehase oluliseks investeeringuks tootearenduskeskuse väljaarendamine koos laboriseadmete ning koolitatud ekspertidega eesmärgiga luua uusi retsepte ning tootesarju nii Eesti, Läti kui ka Leedu joogituru tarvis. Saku tootearenduskeskuses on välja töötatud Sin kokteilijoogid, uuenduslikud õllejoogid Dlight, Vichy jäätee ja Viva Freshi maitseveed, mida müüakse kasvava trendiga kolmes Balti riigis.

Selle aasta alguses tuli Saku suurim konkurent A le Coq välja oma energiajoogiga Dynami:t, mis on ettevõtte juhi Tarmo Noobi sõnul märkimisväärselt kasvatanud tartlaste energia- ja spordijookide läbimüüki.

Saku Õlletehas on Eesti vanim ja mainekaim joogitootja, mille asutas 1820. aastal Karl Friedrich von Rehbinder.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077