Autor: Agnes Ojala • 29. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liviko tegi miljardise käibe

Eesti juhtiva alkoholitootja ja -importija Liviko 2006. aasta käive oli miljard krooni, millest pool läks aktsiiside tasumiseks.

Ettevõte teenis 47,5 miljonit krooni puhaskasumit ja maksis aastaga ligi 500 miljonit krooni alkoholiaktsiisi, teatas ettevõte.

Aasta varem oli Liviko käive 876,6 ja puhaskasum 46,9 miljonit krooni. Alkoholiaktsiisi maksis ettevõte 2005. aastal 474,5 miljonit krooni.

Liviko juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul ei ole Liviko niivõrd mures kasumi vähese kasvu pärast, millel on objektiivsed põhjused, kuivõrd riigi alkoholipoliitika puudumise ja keskkonnas toimuvate muudatuste pärast. "Ausate tootjate ja osaliselt ka kaupmeeste jaoks on keskkond muutunud prognoosimatuks, mis omakorda mõjutab kavandatavaid investeeringuid," sõnas Kalvi.

Liviko müüs mullu ligi 11 miljonit liitrit kanget alkoholi.

Liviko kuulub täielikult Eesti kapitalile, ettevõtte ainuomanik on valdusfirma NG Investeeringud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077