• 25.06.07, 09:51
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Väo elektrijaama ehitus on alanud

Täna alustab OÜ Digismart Tallinna lähistele Väo karjääri alaleelektri ja soojuse koostootmisjaama rajamist, teatas firma.
2008. aasta detsembris käivituv Väo Elektrijaama ehitusse investeeritakse ligikaudu miljard krooni. Kütusena hakkab Väo eektrijaam kasutama peamiselt puitu ning varukütusena ka osaliselt turvast.
Väo elektrijaama rajava OÜ Digismart juhatuse liige Andres Taukar rõhutas uue jõujaama keskkonna- ja tarbijasõbralikkust.
“Kuna kasutame kütteks vaid puitu ja turvast, on meie toodetav elekter ja soojus nii kodumaine kui ka roheline. Kindlasti suudame vähendada gaasi hinnatõusust tulenevat survet pealinna elanike väljaminekutele. Ja kahtlemata suurendab Väo jaam märkimisväärselt Tallinna kaugkütte tarnekindlust, vähendades sõltuvust nii idanaabri poliitilisest kliimast kui seal talviti pikemalt valitsevatest arktilistest õhumassidest,” ütles Taukar.
Väo elektrijaama võimsus on 23,5 MW elektrit ja 49 MW soojusenergiat. Lisaks saab koostootmisjaam suitsugaaside kondensaatori abil väljastada veel kuni 18 MW soojusenergiat. Aastas planeeritakse Väo elektrijaamas toota umbes 180 GWh taastuvelektrit.
Väo elektrijaama põhiseadmed tarnivad Noviter OY, Siemens AS ja BMH Wood Technology OY. Üldehitustöid teostab KMG Ehitus AS ning projektijuht on AF-Enprima Ltd. .
Projekti toetab Euroopa Liit ”Eesti riikliku arengukava Euroopa Liidu struktuurifondide ”Keskkonnaalase infrastruktuuri arendamise”” meetme raames. Projekti rakendusüksuseks on Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Seotud lood

Uudised
  • 18.10.07, 16:49
Sõõrumaa: mõned peavad mind ikka potentsiaalseks vägistajaks
Täna nurgakivi saanud Väo Elektrijaama suurinvestor Urmas Sõõrumaa ütles aripaev.ee-le, et mõned inimesed peavad teda endiselt potentsiaalseks vägistajaks.
Uudised
  • 13.04.07, 08:07
Sõõrumaa rahastab Iru soojuse konkurenti
Kauaaegne Eesti Energia nõukogu esimees Urmas Sõõrumaa teatas mõned päevad tagasi, et lahkub nõukogu esimehe kohalt. Põhjuseks enda sõnul võimalik tekkiv huvide konflikt.
Uudised
  • 04.04.08, 16:36
Sõõrumaa Väo jaam sai 70meetrise korstna
Tallinna piirile Väole kerkiv Urmas Sõõrumaa suurosalusega U.S. Investi soojuse ja elektri koostootmisjaam valmib graafiku kohaselt, täna sai valmis jaama 70 meetri kõrgune korsten, teatas jaama omanikfirma Digismart OÜ.
Uudised
  • 26.07.07, 08:45
Põhivõrgu elektrieksport kasvas aastaga pea kaks korda
2007. aasta teises kvartalis kanti põhivõrgus siseriiklikult energiat üle umbes samapalju elektrit kui möödunud aasta samal perioodil, Eestist välja viidi aga pea kaks korda enam elektrit.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele