Autor: Mariliis Pinn • 4. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Näitleja Veikko Täär peab talvepealinnas pesumaja

Otepää kesklinnas tegutseva pesumaja omanik ja eestvedaja on talvepealinnas elav näitleja Veikko Täär. Ta annab tööd neljale kohalikule inimesele ja enda sõnutsi veab sellega ka sotsiaalset projekti.

Mõte sai alguse sellest, et Otepääl puudus vahepeal pesumaja ning mujal Lõuna-Eestis pesu pestes ei olnud Täär rahul töö kvaliteediga, kirjutas Valgamaalane.

Ta leidis, et talvepealinnas on rohkesti majutusasutusi ja inimesi, kes tahavad lasta oma pesu pesta.

Näitleja on ettevõtmisse panustanud palju aega ja energiat ning imestab tagantjärele, et nii raske asja ette julges võtta. Siiski on ta rahul, sest omandas raskusi trotsides hindamatuid kogemusi.

Ettevõtmise käivitamiseks sai Täär EASi stardiabina ka Euroopa Liidu fondidest toetust. «Tõsi – selle saamine oli raske katsumus,» pajatab ettevõtja.

Nuustakul teatakse rääkida, et Tääril on hea ärivaist ja romantilise vabahingena tuntud mees olevat äriga tegeledes vägagi pragmaatiline. Võimalik, et ärivaist on mehel juba geenides, sest ka Tääri vanaisa, kes esimese vabariigi ajal vorstivabrikandiks õppis, oli ettevõtlik mees.

Pesupesemiseks vajalikud seadmed maksid 1,5 miljonit krooni, lisandusid muud kulud. Täär kinnitas, et hetkel pesumaja pidamine veel kasumlik ei ole. «Masinad on liisitud ja võtta tuli ka pangalaenu, see kõik tahab maksmist. Nelja aasta pärast peaksid masinad olema välja ostetud,» selgitas näitleja.

Kuigi Tääri pesumajas töötavad vaid ilusad naised, kinnitas näitleja, et tema välimuse järgi personali ei valinud. «Mina värbasin juhataja, kes omakorda valis tööga hästi toime tuleva kollektiivi,» selgitas Täär. «Meie personal on erakordselt tubli, vahel tunnen väikest süüd, et ma ei saa neile pakkuda seda palka, mida sooviksin. Usun, et tulevikus on võimalik personali töötasu tõsta.»

Veikko Tääri pensionieas ema tavaliselt pesumaja töösse ei sekku. Kord olevat aga poja Otepäält eemaloleku ajal pesumajas üleujutus tekkinud. Siis tõtanud ema kohale ja löönud kiirelt korra majja.

«Mida aeg edasi, seda enam lasevad inimesed pesu pesta professionaalidel ja võidavad aega,» on Täär veendunud.

«Kodused pesupesemised jäävad nii ehk naa alles, aga voodipesu annab oma masinasse toppida, pealegi on triikimise ja kuivatamisega igavene häda.» Ta kinnitab, et tema pesumajal senini klientidest puudust ei ole. Mõnevõrra mõjutab nende hulka sealse turisminduse üsna suur sessoonsus.

Võrreldes Tartu pesumajadega pakub Otepää pesumaja eraisikule odavamat teenust, aga suurematele püsiklientidele ehk majutusasutustele on hind enam-vähem sama, mis ülikoolilinnas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077