Autor: Agnes Ojala • 15. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksamaa rohelised piiravad telerite ja arvutite ooterežiime

Saksamaa roheliste plaanitavas seadusemuudatuses püütakse kodumajapidamiste elektritarbimist piirata muu hulgas ka telerite ja arvutite ooterežiimi reguleerides.

Rohelisi ärritab eriti televiisori- ja arvutiekraanide ooterežiim standby, mis pimendab ekraani, kui seda ei kasutata, kuid tarvitab sellegipoolest Saksamaal elektrit 17 miljardit kilovatt-tundi aastas. Üksnes kodumajapidamistele läheb see maksma 3,3 miljardit eurot, vahendas ETV24.

Saksamaa rohelised planeerivad nõuda, et arvuti tuleks kasutamise järel vooluvõrgust välja lülitada. Lisaks soovivad rohelised paluda Saksamaa valitsusel teha ettepanek, et Euroopa Liit keelaks ekraanide ooterežiimi, mis eeldavad rohkem kui 1vatist võimsust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077