Autor: Mariliis Pinn • 22. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuuba hakkab naftat puurima

Kuuba diplomaat Dagoberto Rodriguez ütles, et nad põhimõtteliselt teavad, kus Kuuba ja Florida rannikualadelt naftat leida.

Tõenäoliselt veel selle aasta jooksul hakkab naftaplatvorm Floridast 160 kilomeetri kauguselt naftat jahtima, kirjutas USA Today. Uus naftamaardla kuulub kuubalastele.

Seni on Kuuba naftat puurinud vähestes kogustes pealinna Havana lähedal ja Matanzase provintsis. Nüüd plaanib kommunistlik riik tunduvalt laiendada nafta puurimist meres, mis eraldab neid USAst. Tänu USA seadustele võivad naftakompaniid, kes on Kuuba partnerid, puurida tunduvalt Florida rannikule lähemal, kui üksi Ameerika ettevõte unistada julgeks.

"Meie uuringute kohaselt on seal palju naftat, põhimõtteliselt me teame, kus see on ja see ongi probleem," ütles Kuuba diplomaat USAs Dagoberto Rodriguez. Ka USA geoloogid kinnitavad kuubalaste juttu. Kahe aasta taguste uuringute andmetel on Kuubal õigus nõuda 4,6 miljardit barrelit naftat ja 2,7 triljonit kuubikmeetrit maagaasi.

Kuuba moderniseerib nõukogudeaegset rafineerimistehast Cienfuegos koos Venetsueela ettevõttega PDVSA. Rodriguezi sõnul võib Kuuba 18 kuu pärast ise kogu nafta ümber töödelda.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077