Paljassaare Kalatööstus jõudis kasumisse

Leedu Vichiunai Gruppi kuuluv Paljassaare
Kalatööstus jõudis eelmisel aastal kahe miljoni krooniga kasumisse, teatas
ettevõte.

AS Paljassaare Kalatööstuse käive oli 2006. a. 262,8 miljonit krooni ja auditeerimata puhaskasum 2,022 miljonit krooni. Paneeritud kala- ja köögiviljatooteid ning kalapõhiseid valmistoite valmistav ettevõte müüs aastaga 9199 tonni tooteid, millest 86% läks ekspordiks.

AS Paljassaare Kalatööstus ekspordib oma tooteid 35 riiki – Skandinaaviasse, Lääne-, Ida- ja Kesk-Euroopasse, Aasiasse ja Lähis-Itta.„Oleme aastaga välja tulnud 11-miljonilisest kahjumist ja jõudnud tugevasse plussi,“ ütles AS Paljassaare Kalatööstus juhatuse esimees Mauno Leppik.
„Eelkõige on selle taga kulude optimeerimine, müügipoliitika korrigeerimine, uued eksporditurud ning tootesortimendi täiendamine,“ lisas Leppik.Mauno Leppiku sõnul jätkub ettevõtte tooteportfelli korrastamine, s.h. suurema lisaväärtusega toodete müügi osakaalu tõstmine.

Mauno Leppiku sõnul muutuvad tarbijad oma söögiostudes kvaliteedi ja tervislikkuse osas teadlikumaks ja nõudlikumaks, valides järjest rohkem lettidelt säilitusainetevabu ja mugavalt valmistatavaid toiduaineid.
Paljassaare Kalatööstuse sügavkülmutatud ja jahutatud tooted on teadliku ja oma aega hindava tarbija jaoks järjest nõutumad.

2006. aastal tõi Paljassaare Kalatööstus turule 9 uut toodet. „Esva “ kaubamärgi all hakati valmistama saidafileed erinevates kastmetes ja paneeritud räimefileed tainas. „Vici“ kaubamärgi all jõudsid tarbijateni krabinuudliburger ja tuunikalaburger, kalmaaripulgad ja paneeritud kalmaaripalad ning esimese jahutatud kalatootena – Norra kalakoogid.2007. a. plaanib ettevõte turule tuua 10 uut toodet. 2006. a. lisandusid ASi Paljassaare Kalatööstus ekspordinimistusse mitmed Lähis-Ida riigid – Iraak, Kuveit, Liibanon. „Ka nendel turgudel on meie tooted konkurentsivõimelised,“ sõnas Leppik. „2007. aastal tahame kasvatada müüki Kesk-Euroopa turgudel. Tahame kinnistada ennast enam Rootsi ja Taani turgudel – me müüme seal ka praegu aga tahame kindlasti oma tegevust laiendada,“ täiendas Leppik.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara