19. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talunik küsib Eesti Energialt lehmade eest hüvitist

Möödunud reedel hukkusid Raikküla vallas Tõnsu talu laudas elektrilöögi tagajärjel kaks noort lehma.

Loomade omanik Kalle Puntso esitas ASle Eesti Energia 30 000kroonise kahjunõude, kirjutas Nädaline. „Tegelikult on kahju suurem, täitmata piimakvoot, saamata toodang ja vasikad," ütles Kalle Puntso. „Esitasime kahjunõude sellises vormis nagu Eesti Energiast meile soovitati."

Reedel, 9. veebruaril sattusid talu laudas automaatjootjate seadmed voolupinge alla. Surin käis kõigist ühes reas lõas olnud loomadest läbi, kuid tugeva löögi said kaks viimast looma.

Loomaomanik teatas juhtunust kohe Eesti Energiale ja volitatud loomaarstile. Loomade lahangu juures viibis volitatud loomaarst.

Eesti Energia Rapla-Paide käidusektori juhataja Jaan Niitsoo ütles, et samal päeval oli alajaamas 10 kV kaitsme isolatsiooni vigastus. „Praegu käib uurimine, mis põhjusel loomad hukkusid, kui see on meie süü, siis loomulikult tuleb loomad hüvitada," selgitas Jaan Niitsoo. „Kui ei ole meie süü, tuleb tellida sõltumatu ekspert, kes uurib, kus oli viga."

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077