Autor: Mariliis Pinn • 7. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteq käivitas säästuplaani

Elcoteq teatas juba 2006. aasta detsembris koos kasumihoiatusega, et käivitab säästuplaani, parandamaks ettevõtte konkurentsivõimet ja kasumlikkust ning vähendama kulusid. Eesmärk on kokku hoida 20 miljonit eurot (312 mln krooni) aastas.

Selleks on kavas ettevõte reorganiseerida, muuta tootmine efektiivsemaks ja sujuvamaks, üle vaadata protsessid ja tööjõud, eriti Euroopas ja Ameerikas. Elcoteq kaalub erinevaid alternatiive, teatas ettevõte.

Saneerimiskava tähendab 2007. aasta alguses ühekordset 20 miljoni euro (312 mln krooni) suurust kulutust, mille tulemusi peaks olema näha juba aasta lõpuks.

Elcoteqi juhtkond kohtub täna Soome töötajate esindajatega, et arutada restruktureerimist, koondamisi jne. Üks kõnealustest alternatiividest on võimalik Lohja tehase sulgemine. Ettevõtte hinnangul tuleb koondada Soomes kuni 500 inimest. Elcoteqis töötab umbes 23 000 inimest, kellest 700 töötab Soomes.

Ettevõtte arvete ja lepingutega tegelemine viiakse üle Zugi, Šveitsi. Selle sammuga loodab Elcoteq kokku hoida ka maksudes.

Ettevõtte tegevjuht Jouni Hartikainen usub, et säästukava parandab ettevõtte konkurentsivõimet juba sellel aastal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077