Autor: Agnes Ojala • 6. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteq koondas Tallinnas 42 töötajat

Elcoteqi Tallinna tehasest koondati möödunud nädalal tooteportfelli muutumise tõttu 42 töötajat.

"Kuna meie tooteportfell on väga palju muutunud, siis oleme sunnitud inimestele pakkuma teistsuguseid töökohti. Terminalitoodete tellimused vähenevad, samas kasvavad tellimused sidevõrgutoodete vallas. Samal ajal püüame võimalikult palju üksteist dubleerivaid üksusi koondada," rääkis Elcoteqi kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts.

"Pakkusime kõikidele töötajatele küll asemele teist tööd, kuid osale see ei sobinud ja nad otsustasid Elcoteqist lahkuda. Seetõttu pidime lahkumise vormistama koondamisena," lisas Pauts.

Pautsi sõnul suunatakse inimesi enam tootmisega seotud töökohtadele. Ümberkorraldustega aga pakuti paljudele tööd, mis paraku erines varasemast ning mille eest oleks õppeperioodil makstud varasemast väiksemat palka. "Enamasti lahkusidki just need, kes oleksid palgas esialgu kaotanud. See on ka loogiline otsus. Inimesed said lahkudes olenevalt tööstaažist korraliku hüvitise," selgitas ta.

Kui varem oli Elcoteqil palju suuri kliente, siis nüüd on olukord muutunud. Palju on tekkinud väikseid kliente, kelle toodang erineb varasemast oluliselt. Seega on vajadus koolitada uusi spetsialiste.

"Pakume olemasolevatele töötajatele uusi töökohti, kahjuks peame osa inimesi ka koondama, samas aga värbame pidevalt uusi. Üritame kasutada ka renditööjõudu, kuid praegustes tööjõuturu tingimustes on seda väga raske teha. Pole lihtsalt rendiettevõtteid, kes suudaks vastu tulla meie kõikuvatele vajadustele. Tellimuste hulk sõltub otseselt lõppturul toimuvast - kui konkreetse toote järele on nõudlus, siis toodame, kui vajadust ei ole, siis lattu ei ole mõtet toota. Nii oleme vastavalt soovile pakkunud töötajatele näiteks suveperioodil ka tähtajalisi lepinguid. Üldiselt aga on kõigil püsilepingud," selgitas Pauts olukorda.

Tööjõumuret on Elcoteq ajuti lahendanud ka sellega, et teatud perioodiks tuuakse töötajaid teistest kontserni tehastest. Nii on siin töötanud näiteks ungarlased. Vajadusel käivad lähetuses ka Eesti tehase inimesed.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077