Autor: Mariliis Pinn • 29. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raul Maripuu ostis Prits Libliku sead

Raul Maripuule kuuluv AS Valjala Söödatehas omandas reedel Prits Libliku osaluse Valjala Söödatehase grupi ettevõtetes, kirjutas Oma Saar.

Samuti on Maripuu omandanud Nouse Investilt Valjala söödatehase ja Jööri biojäätmete käitlemise tehast haldava OÜ Saare Economics osaluse. „Pakkumine tuli Liblikult, mina neid ise küsima ei läinud,” kinnitas Maripuu. Tehingu hinna kohta ütles Maripuu, et see oli müüjale odav ja ostjale kallis.

Raul Maripuu sõnul on tal Vjatšeslav Leedoga kokkulepe, et sigalad, söödatehas ja lihatööstus liidetakse tulevikus üheks kontserniks.

Valjala Söödatehase gruppi kuuluvad Valjala Seakasvatuse OÜ, OÜ Ääre Seakasvatus, OÜ Oss ja OÜ Saare Peekon, kellel on kokku kaheksa sigalat. Sigalad asuvad Kärlal, Pähklas, Kaalis, Valjalas, Saklas, Tagaverel, Arul ja Koiklas.

Maripuu ütles, et kaheksast sigalast kaks on korralikult valmis, teised vajavad uuendamist. Praegu on sigalates kokku 27 000 siga, aastas realiseeritakse üle 32 000 nuumsea. Tootmismahu arendamisel on põhirõhk kohaliku lihatööstuse vajadustel.

Lisaks kohaliku tööstuse varustamisele, milleks kulub keskeltläbi 600 siga nädalas, ekspordib söödatehase grupp igal nädalal vähemalt ühe koorma ehk 160 siga ka Venemaale. „Venemaal on hind kõrge ja kui me viiksime kogu toodangu Venemaale, siis teeniksime nädalas ligi 300 000 400 000 krooni rohkem kui kohapeal müües,” kinnitas Maripuu. „Tulevikku silmas pidades ei saa me endale sildade põletamist aga lubada,” põhjendas ta lojaalsust kohalikule tööstusele.

Valjala Söödatehase grupi ettevõtetes saab tööd 80 – 90 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077