Autor: Mariliis Pinn • 24. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

General Electric tahab ehitada Leetu reaktorit

Maailma suurimal elektrijaamade varustuse tootjal General Electricul paluti teha pakkumine, et ehitada Leetu uus tuumajaam.

Leedu peaminister Gediminas Kirkilas kohtus eile General Electricu esindajatega. USA ettevõtte ehitaks meelsasti Leedu uue tuumajaama, kirjutas Bloomberg.

Leedu peaministri sõnul on tohutu rahvusvaheline huvi uue tuumareaktori vastu.

Jaama ehitamise vastu on huvi näidanud ka Areva SA, kes hetkel ehitab maailma suurimat reaktorit koos Siemensiga Soome

Baltimaade elektriettevõtted koos Poola valitsusega plaanivad ehitada Ignalinasse uue tuumaelektrijaama, mis oleks Ida-Euroopa suurim tuumaprojekt peale Temelini jaama avamist neli aastata tagasi Tšehhis. 30% Euroopa energiat tuleb tuumajaamadest.

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive: "See on väga positiivne, kui tuumareaktorite tootjad tunnevad projekti vastu huvi ja me ootame neid kindlasti oma pakkumisi tegema, kui hange välja kuulutatakse."

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077