Autor: Agnes Ojala • 8. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa ja Valgevene naftatüli halvas tarned Poolasse ja Saksamaale

Vene toornafta tarned Poolasse ja Saksamaale on pärast Venemaa ja Valgevene vahelist vaidlust häiritud.

Naftajuhtme operaator PERN Przyjazn SA ja Poola suuruselt teine naftatöötleja Grupa Lotos SA ütlesid Bloombergile, et eile oli suletud Družba naftajuhe, mida mööda liigub Vene toornafta Valgevene kaudu Poolasse.

"See on ilmselt seotud Valgevene-Venemaa transiidiks mineva nafta hinna konfliktiga," ütles Poola asemajandusminister Piotr Naimski. "Olukord näitab, et sellest suunast tulevad tarned on ebausaldusväärsed," lisas ta. Nii on Poola valitsus asunud otsima võimalusi energiasõltuvust Venemaast vähendada.

Naftatarne katkes, kuna Valgevene protesteerib Venemaa plaani vastu tõsta gaasi hindu turuhinnani ning kehtestas seetõttu transiitnaftale maksu, mida Venemaa peab kaubandusleppe rikkumiseks.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077