Valgevene pigistab Vene naftatransiiti

Valgevene kehtestas endale kuuluva
torujuhtmestiku kaudu transporditavale Venemaa naftale tollimaksu, mille suurus
on 45 dollarit tonni kohta.

Vastava avalduse tegi kolmapäeval pärast nõupidamist president Lukaðenkaga Valgevene peaminister Sergei Sidorski, vahendab lentra.ru.

Sidorski sõnade kohaselt on tollimaks igati õigustatud. Maksu sisseviimine otsustati pärast seda, kui Valgevene riiklik välismajanduslike huvide kaitsmise komisjon tegi 31 detsembril vastava ettepaneku.

Valgevene peaminister kinnitas ka, et Vene gaasifirmaga Gazprom on kokku lepitud kõigis olulistes Valgevenele gaasi tarnimise küsimustes. Mäletavasti sõlmisid Valgevene ja Gazprom gaasi tarnimise kokkuleppe ööl vastu 1 jaanuari. Lõplik hind jäi tasemele 100 USA dollarit tuhande kuupmeetri gaasi kohta. See on viis dollarit vähem, kui algselt ennustati.

Lisaks Valgevenele tarnitava gaasi hinna sätestamisele ostab Gazprom nelja aasta jooksul poole Valgevene gaasifirma Beltransgaz aktsiatest. Lenta.ru andmetel on tehingu maksumus 2,5 miljardit USA dollarit. Lähemaks viieks aastaks on kokku lepitud ka Vene gaasitransiidi teenustasu läbi Valgevene. 2007 aastal suureneb see peaaegu kaks korda, summa saab olema 1,45 USA dollarit tuhande kuupmeetri gaasi kohta 100 kilomeetri pikkusel distantsil.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara