Autor: Mariliis Pinn • 3. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstustoodangu kasvutrend jätkus

Eesti tööstusettevõtete toodang vähenes 2006. aasta novembris võrreldes oktoobriga kuid suurenes eelmise aasta novembriga võrreldes, teatas Statistikaamet.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel tootsid Eesti tööstusettevõtted novembris 1% vähem toodangut kui oktoobris.

Eelmise aasta novembriga võrreldes suurenes toodang tööstuses kokku 5%, töötlevas tööstuses 6%. Kõige rohkem mõjutas töötleva tööstuse toodangu kasvu toiduainetööstuse toodangu 6%-line kasv. Seda eelkõige jookide tootmise ja piimatoodete toodangu suurenemise tõttu. Suurenes toiduainetööstuse toodangu müük nii kodumaisele turule kui ka ekspordiks.

Oluliselt mõjutasid töötleva tööstuse toodangu kasvu metalltoodete, elektrimasinate, ehitusmaterjali ning kummi- ja plasttoodete tootmine. Metalltoodete toodangus toimus kasv eelkõige eksporttoodangu kasvu tõttu. Kummi- ja plasttoodete toodang suurenes oluliselt nii kodumaisele kui ka eksportturule, kiirema kasvutrendiga ekspordi osas.

Suur toodangu kasv oli ka arvutite tootmises, mis aga selle tegevusala väikese osatähtsuse tõttu töötlevas tööstuses, mõjutas kogu töötleva tööstuse toodangu kasvu vähe.

Alates 2000. aastast on tööstustoodang olnud kasvutrendis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077