Autor: Agnes Ojala • 2. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jukos alustas USAs Mažeikiu raha pärast kohtulahingut

Jukose pankrotihaldur Eduard Rebgun esitas USAs kohtusse hagi, et saada kätte Mažeikiu Nafta müügist teenitud raha.

Põhjus hagi esitada oli halduri kartus, et Poola naftakompanii PKN Orleni Jukosele Mažeikiu Nafta eest makstud raha ei jõua võlausaldajateni, vahendab BBN. PKN Orlen maksis Mažeikiu 53,7% osaluse eest Jukose tütarettevõttele Jukos International UK-le 1,49 miljardit dollarit (17,9 miljardit krooni).

Eduard Rebguni sõnul ei ole raha endiselt laekunud Amsterdami kohtu kontole, et seda Jukose võlausaldajatele edastada. Rebgun nõudis, et PKN Orlen kannaks summa üle Jukos International UK arvele SEB Vilniaus Bankases.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077