Autor: Mariliis Pinn • 26. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sinalepa lihatööstus seisab

Sinalepa lihatööstus on seisnud kolm viimast kuud ja omanikel pole selgust, mis firmast edasi saab. Lihatööstus kuulub ASile Velastu.

Juuli keskel läks ettevõte kollektiivpuhkusele ja ladu müüdi tühjaks. Nüüd on osa inimesi läinud, ütles ettevõtte tegevjuht Lille Laube.

Tegevjuhile-tehnoloogile tegi muret, et lihatööstuse kaudsed kulud suurenevad kogu aeg. "Näiteks enesekontrolli proovid maksavad järjest rohkem, ja neid tuleb pidevalt juurde," loetleb Lille Laube.

Kaudseid kulusid suurendab seegi, et Ragn-Sells ei või kohapeal enam loomsete jäätmetega tegelda ja need tuleb viia Rakvere jäätmekäitlusse.

Laube arvates peaks põllumajandusminister Ester Tuiksoo eeskätt selle eest hea seisma, et eesti toitu saaks Eestis toota.

Mis Sinalepa lihatööstusest saab, ei oska tegevjuht Lille Laube vastata.

"Kindlat plaani meil Sinalepa lihatööstusega ei ole," ütles lihatööstuse omaniku Anatoli Vassenko asetäitja Roman Ratševski Lääne Elule teisipäeval. "Mõte on kas maha müüa, kui saame õige hinna, või jätkata kellegagi koostööd."

Kui kallilt omanikud lihatööstuse müüksid, ta ei ütle.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077