28. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallegg: jõuame tänavu kasumisse

ASi Tallegg 8 kuu käive kasvas suve lõpuks 336 mln kroonini ning aasta lõpuks lubab ettevõtte juht ka kasumit.

Talveks ootab Tallegg toodetele veerandi võrra kasvu ning aasta lõpuks soovib saavutada positiivsed majandustulemused, teatas ettevõte.

"Soojad ilmad, elavnenud kinnisvaraturg ning kasvav jaekaubandus tekitasid suvetoodetele suure müügikasvu," lausus ASi Tallegg juhatuse esimees Teet Soorm.

„Tundub, et Eestis on tarbimiskasvuks veel ruumi küll – jaekaubandus kasvas näiteks juulis võrreldes möödunud aastaga peaaegu 20%. Tundub, et see on jätkuv trend ka toidukaubanduses,” rääkis Teet Soorm.

AS Tallegg on Eesti ainus linnulihatootja, mille eelkäija Tallinna Linnuvabrik alustas tegevust 1956. aastal. Tallegg kuulub HK Ruokatalo kontserni. Ettevõte kasvatas möödunud aastal 8,1 mln broilerit, tootis 78 mln muna ning müüs 15 578 tonni linnuliha ja linnulihatooteid. ASi Tallegg 2005. aasta käive oli 463,5 miljonit krooni. Ettevõttes töötab 500 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077