21. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu õlletehas ehitab uue tehase

Õlletootja Puls Brewery ostis Audru vallas 7,3 hektarit maad, millele kavandab kolme aasta pärast 200 miljonit krooni maksvat õlle- ja joogitehast.

„Ostsime maa eesmärgiga rajada Audru valda lähiaastatel uus tehase ja laohoonetega tootmiskompleks,” selgitas AS Puls Brewery juhatuse esimees Aivo Varem. „Puls Brewery uue tehase ja laoruumide vajadus tuleneb sellest, et praegused ruumid võimaldavad Pulsil kasvatada turuosa kuni 7%-ni, siis tuleb tootmis- ja ladustamisevõimsuse piir ette. Vanas tehases puuduvad võimalused ka täiendavaks tootearenduseks. Hetkel on meie turuosa Eesti õlleturul 4,4% ning kasvab stabiilselt.”

Aivo Varem rääkis, et Puls teeb tööd uue tehase rajamise nimel. „Investeeringu suurusjärk on 200 miljonit krooni, mis on Eesti mõistes päris suur investeering,” märkis Aivo Varem. „Uue tehase rajamise kiirus sõltub teatud määral sellest, kuidas Pulsil Eesti turul läheb. Esimesed tulemused on lootustandvad. Uue tehasega tahame Eestis saavutada 20%-lise turuosa ning olla tugev alternatiiv kahele suuremale õlletööstusele. Ühtlasi aitab uus tehas maksimaalselt ära kasutada tänaseks juba tekkinud ekspordivõimalusi.”

„Õlletööstuste puhul ongi suurimaks probleemiks hooajalisus ning tootmis- ja tarbimismahu suur kõikumine,” selgitas AS Puls Brewery turundus- ja müügidirektor Anne Tääkre. „Pulsi kolm õlut – Extra Lager, Pilsner ja Tume Lager – saavad uues tehases kindlasti lisa. Meie kogemuse järgi ootab tarbija kvaliteetset alternatiivi ja see on Pulsi senise edu peamine tagaja. Uus tehas annab meile head eeldused siseneda teistele joogiturgudele ning aitab meil kasutada ka mitmekülgsemat joogipakendit ja taarat.”

AS Puls Brewery (www.hfpuls.ee) on alguse saanud Heinrich Ferdinand Pulsi õlletööstusest. H.F.Puls sai endale naise kaasavarana Shwartzide 1806. aastal asutatud pruulikoja. Aastal 1846 hakkas ta seal tootma õlut H.F. Pulsi kaubamärgi all. Praegu pruulib AS Puls Brewery Bliebernichti 1879. aastal ehitatud keedukojas H.F.Pulsi nimetuse all õlut, millega Puls omal ajal samas kohas lõpetas: Heledat Extra Lagerit, Pilsnerit ja Tumedat Lagerit ehk Münchenit. Puls Brewery turuosa Eesti õlleturul on 4,4%. Ettevõttes töötab 75 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077