21. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Celli tegevjuht: Venemaa ohustab Eesti saetööstusi

Estonian Celli tegevjuht Margus Kohava peab tselluloosi- ja paberitööstuses suurimaks probleemiks paberipuidu hindade tõus.

Äriplaanil esinenud Kohava tõi näiteks, et haava paberipuu hind on kuue aastaga tõusnud 62%. Estonian Celli aastasest puidukiu vajadusest 60% kaetakse vanapaberi ja 40% värske puiduga. Paberipuidu hinna tõus ja elektri hinna tõus on enim nende tegevust mõjutanud.

"Ainus viis ellu jääda on efektiivsust tõsta," märkis Kohava. Tselluloosi hind kõigub väga palju. Uued modernsed tehased ja paberitehaste maksevõime mõjutavad tselluloosi tootmist.

"Meil on aega viis aastat, et muuta oma turundussüsteemi. Vastasel juhul lähevad asjad täbaraks," rääkis Kohava. "Tuleb mõelda just kallineva tooraine probleemile kasvavate tootmismahtude tingimustes."

"Metsamaterjali Venemaalt siia toomine on Eesti saetööstustele kindlasti ohtlik," ütles Kohava. Tooraine hinnad tõusevad kindlasti Venemaa turu tooraine nõudluse kasvu tõttu, lausus Kohava.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077