Autor: Toomas Kelt, Sigrid Kõiv • 13. september 2023

Mööblitootjate kasumi TOP: kümme kõige kasumlikumat mööblitootjat

Mööblitootjate käibed ja kasumid langesid läinud aastal, kuid kahanemist mõjutas ka üle-eelmise aasta kõrge võrdlusbaas, selgub Äripäeva Infopanga koostatus mööblitootjate konkurentsiraportist.
Metallmööbli totoja Jalax oli eelmis eaasta kasumlikuim mööblitootja.
Foto: Jalax

Mööbli tootmisega tegeleb Eestis 245 ettevõtet, neist 220 ületavad 250 000-eurost käibepiiri. 2022. aastal oli valdkonna müügitulu 573,8 miljonit eurot ja üle-eelmise aastaga võrreldes kahanes see 6,4%. Valdkonda mõjutasid oluliselt sisendhindade kasv, mida ei suudetud toodete lõpp-hinda edasi kanda ning inflatsiooniline keskkond, mis kahandas klientide kindlustunnet ja vähendas nõudlust.

Valdkonna kahanemist mõjutab 2021. aasta kõrge võrdlusbaas, mil müügitulu oli üle 600 miljoni euro. Eelmise aasta müügitulu, kuigi väiksem võrreldes üle-eelmise aasta omaga, on siiski kõrgem koroona-eelsest ajast, 2019. aasta müügitulust. Viie aastaga on valdkonna müügitulu kasvanud 14%.

Äripäeva Infopanga koostatud mööblitootjate ja -müüjate konkurentsiraporti leiad SIIT.

Läinud aasta suurima kasumi teenis Jalax AS, 17,83 miljoni eurose käibe juures saadi 2,40 miljonit eurot tegevuskasumit. 2021. aastal oli ettevõtte müügitulu 16,75 miljonit ja tegevuskasum 2,12 miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077