Autor: Eveliis Vaaks • 20. detsember 2022

Tartumaa parim firma Lemeks pidi 100 töökohta kaotama

Mulluste tulemuste järgi Tartumaa kõige edukama ettevõtte Lemeksi juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul on kohalike poliitiliste otsuste tagajärjel Eesti tööstuse globaalne konkurentsivõime kukkunud.

Eesti puiduettevõtja, Lemeks ASi juhatuse esimees Jüri Külvik.
Foto: Kristjan Teedema

Puidutööstus Lemeks on selle aasta teises pooles näinud keerulisemaid aegu. Kuid alustagem positiivsest. Tartumaa kõige edukam ettevõte, puidutööstusgigant Lemeks nimetab mulluste heade tulemuste tagajana digitaliseerimist ja automatiseerimist, aga ka kiiresti tehtud otsuseid.

“Edu on taganud ka organisatsiooni võimekus sedavõrd volatiilsel ajal kiiresti otsused vastu võtta ja need ellu viia,” rääkis ettevõtte juhatuse esimees Jüri Külvik.

Samuti on kasuks tulnud hea maine nii kodus kui võõrsil.

Tartus asub Lemeksi peakontor ning Tartumaal Kavastus üks tootmisüksus. “Tartus armastab elada hulk edukaid inimesi, kes meie ettevõtte lippu kõrgel hoiavad,” kiitis Külvik. Ettevõtte ülejäänud tootmisüksused asuvad Põlvas, Jõgeval, Viljandis ja Lääne-Viru maakonnas.

Tänavune aasta on ettevõttel läinud aga oluliselt keerukamalt. Külviku sõnul on kohalike poliitiliste otsuste tagajärjel Eesti tööstuse globaalne konkurentsivõime kukkunud.

Tegutsema peab oludes, kus toorainet pole piisavalt ning selle hind on hüppeliselt tõusnud. “Kui näiteks Läti plaanib seoses Venemaa ja Valgevene puidu turult kadumisega enda raiemahtu tõsta, siis Eesti riik on käitunud vastupidiselt ja kruvid on ka siseriiklikult aina enam kinni keeratud,” arutles Külvik.

Tartumaa TOP ettevõtetega ja pikemat artiklit saab lugeda Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077