Autor: Ace Logistics • 7. mai 2021

ACE Logistics: tööstusettevõtetel tasuks alternatiivseid tarneahelaid kaaluda

Muutuvad olud lennu- ja meretranspordis on põhjustanud märgatava transpordihindade tõusu, mida on ilmselt paljud globaalsete tarneahelatega tööstusettevõtted viimase aasta jooksul tunda saanud, märgib logistikaettevõtte ACE Logistics müügi- ja turundusjuht Martin Raud ja lisab, et vähemalt Aasia suunal tasuks kaaluda raudteetransporti, mis on lennutranspordist oluliselt soodsam ning ühtlasi kiirem ja stabiilsem kui meretransport.
Uus logistikakeskus sai varasemast 2,5 korda suurem ja võimaldab toime tulla oluliselt suuremate kaubamahtudega.
Foto: Ace Logistics

"COVID-19-st põhjustatud tervisekriis on kahtlemata kogu logistikat ja tööstussektorit mõjutanud, kuid kaupade liikumine vähemalt Euroopa piires pole olnud oluliselt takistatud," võtab Martin Raud viimase aasta kokku.

"Küll aga mõjutas kriis oluliselt lennukaupade vedu, kuna palju kaupu veetakse reisilennukitega, mille graafikuid ja mahtusid on kriisist tulenevalt väga olulisel määral kärbitud. See omakorda on põhjustanud märgatava hinnatõusu, mida ka globaalsete tarneahelatega tööstusettevõtted on ilmselt omal nahal tunda saanud," lisab ta.

Raua sõnul on ACE Logistics oma klientidele soovitanud, et näiteks Aasia suunal tasuks alternatiivina kaaluda raudteetransporti, sest ka meretransport on hetkel ebastabiilne. "Raudteeteenus toimib häireteta ning transpordihinnad on püsinud stabiilsemad ning klientide huvi raudteelahenduste vastu kasvas eelmisel aastal tugevalt," märgib ta ja lisab, et paraku on ka raudteetranspordi võimekus piiratud ja tugev mahtude kasv paneb ka sellele piirid.

Veel räägib Martin Raud, et mitmed kliendid on aktiivselt ka oma tarnijaid ümber vaatamas ja tarneahelaid muutmas – liigutakse valdavalt Aasiast lähemale. "ACE Logisticsi laias kliendibaasis on neid, kelle mahud on viimase aasta jooksul langenud, aga õnneks on rohkem neid, kelle töömahud on hoopis kasvanud. Ekspordi suunal oli eriti selgelt märgata kasvutrendi transpordi osas kohaleveoga eraisikutele, mistõttu nõudlusele reageerides arendasime eelmisel suvel välja uued teenused ettevõttelt eraisikutele kohaleveol üle Euroopa," räägib ta.

ACE Logistics on Eesti tööstusele toeks

Tervisekriisist hoolimata näeb ACE Logistics Martin Raua sõnul Eesti tööstussektori tulevikku pigem positiivses võtmes, sest ettevõtted on paindlikud ja kiired muudatustega kohanema ning vajadusel ümberkorraldusi tegema.

ACE Logistics Estonia on ka ise aastaid Eesti tööstust toetanud ning pakkunud kiireid ja kindlaid maantee-, lennu-, raudtee- ja meretranspordi ekspedeerimise lahendusi ja samuti usaldusväärseid tollimaaklerluse ja ladustamisteenuseid. Alates maikuust on ACE Logistics Äripäeva teemaveebi Tööstusuudised.ee toetaja, et oma kohalolekut ja pühendumust veelgi rohkem näidata.

ACE Logisticsi rahvusvaheline partnerite võrgustik võimaldab pakkuda uksest ukseni teenust üle maailma rohkem kui 150 riigis. Ettevõte omab õigust ja oskusi käsitleda erikaupu ja pikaajaline kogemus lennutranspordis tagab klientidele parimad logistilised lahendused. Ettevõttel on lepinguline koostöö kõigi Baltikumi piirkonnas esindatud lennufirmadega. Lennutranspordi teenust on ACE Logistics osutanud juba pea 30 aastat, mis teeb ettevõttest ühe pikaajalisema ja usaldusväärseima lennuteenuse pakkuja Eesti turul.

Maanteetranspordis pakub ACE Logistics uksest-ukseni teenust, olles spetsialiseerunud väikesaadetiste ning osakoormate veole. Ettevõtte partneriks on Euroopa üks juhtivamaid logistikakorporatsioone Dachser Group, kelle laiahaardelise terminalide võrgustiku kaudu on võimalik kaupu saata ja korjata üle kogu Euroopa. Ekspordi ja impordi regulaarautod terminalide vahel väljuvad igal tööpäeval, mis tagab kiire ühenduse sõltumata tarnepäevast. Lisaks terminalivedudele pakub ettevõte ka osa- ja täiskoormate vedusid Baltikumis, Kesk-Euroopas ja Skandinaavias. Veelgi ajakriitilisemate saadetiste transpordiks leiavad ettevõtte veokorraldajad kiirelt erilahendused.

Kõige rohkem populaarsust on viimastel aastatel kogunud aga raudteetransporti Hiinast. See on püsinud stabiilne ja kindel ka kriisi ajal ning aitab säästa aega ja hoida kokku veokulusid. Pakume Hiinast iganädalaste väljumistega konsolideerimisteenust, mille eeliseks on kiire tarneaeg. Konteiner saabub ümberlaadimisteta meie Vilniuse terminali ja sealt toimetame saadetised Tallinnasse. ACE Logistics on üks suurimaid Hiina suunalise raudteevedude konsolideerijaid Baltikumis.

Uus logistikakeskus võimaldab suuremaid kaubamahtusid

Aasta tagasi kolis ettevõte uude logistikakeskusesse, mis asub aadressil Rae vald, Lehmja küla, Rukki tee 12. Uus logistikakeskus sai varasemast 2,5 korda suurem ja võimaldab toime tulla oluliselt suuremate kaubamahtudega. Terminalipinda kasutatakse oma teenuste tarbeks, aga laoteenuse puhul soovib ACE Logistics Estonia teha koostööd ettevõtetega, kes soovivad osaliselt või täielikult laoteenust sisse osta. Laokorralduse usaldamine kolmandale osapoolele võimaldab muuta oma püsikulud muutuvkuludeks, kuna teenusepakkujale makstakse vaid teatud perioodi vältel tehtud töö eest.

Lisaks laiahaardelisele logistikateenuste valikule peab ACE Logistics Estonia veel oma suureks tugevuseks e-lahendusi ja kliendikeskset personaalset lähenemist. Ettevõte on aastaid panustanud oma süsteemide digitaliseerimisse ja valdav osa kliente kasutavad e-keskkonda veohindade kalkuleerimiseks, vedude tellimiseks ja saadetiste jälgimiseks. Igal kliendil samuti oma kliendihaldur, kelle poole saab keerulisemate küsimustega pöörduda ja kes on alati valmis lahenduste leidmisel abistama. Suure osa ettevõtte kliendibaasist moodustabki tootmis- ja tööstussektor, kelle ekspordile ja impordile kaasa aidatakse.

Järjest olulisemaks logistikapartneri valikul teenuse kvaliteet ja keskkonnasõbralikkus. ACE Logistics Estonia järgib vastavalt ISO 9001 ja ISO 14001 sertifikaatidele kvaliteedi- ning keskkonnaalase töö põhimõtted. Lisaks uuele ja keskkonnasõbralikule logistikakeskusele töötame selle nimel, et tõsta oma töötajate ning kullerite teadlikkust keskkonnasäästlikkuse alal.

ACE Logistics Estonia põhineb Eesti kapitalil ja on sotsiaalselt vastutustundlik ettevõte. Aastaid on toetatud logistikaõpingud, sporti ja panustatud koos oma klientidega heategevusse läbi erinevate kanalite.

ACE Logistics Estonia on tööandjaks ligi 60 inimesele ja 2020 aasta käive ulatus 14,5 miljoni euroni. ACE Logistics Estonia kuulub 1992. aastal loodud ACE Logistics Gruppi, mis koosneb kümnest Eestis, Lätis, Leedus, Valgevenes, Ukrainas ja Soomes tegutsevast ettevõttest. ACE Logistics Grupp annab tööd pea 200 inimesele ja grupi 2020. aasta konsolideeritud käive ulatus 39 miljoni euroni.

Lisainfo: www.ace.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077