Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 11. mai 2020

Visual Components – Esimene tõeline abivahend digitaalse tootmise loomiseks

Ühe konverentsi ajal küsis esineja saalisviibijatelt lihtsa küsimuse „Kus kohast tekib tolm ja kuhu kaob aeg?“
Visual Components on 3D tootmise simulatsiooni tarkvaraga, millega on võimalik üles ehitada enda tehase olemasolev mudel, paigutada liine ümber ning lisada uusi, koos inimeste, toodete ja masinate liikumisega.
Foto: Saksa Automaatika

Juht mängis mõttega, et enda tehase tootmistöötajatele ja masinatele külge panna sensorid, et koguda võimalikult palju infot. Seejärel pidi „tark“ algoritm või süsteem tagastama juhile suuniseid, mille põhjal on võimalik vastu võtta otsuseid või edastada juhiseid. Visual Components on vahend, mis on mõeldud selleks, et ettevõtte saaks andmed enda kasuks tööle panna. Andmed võivad tulla kas visuaalse vaatluse, märkmete või reaalaja info põhjal.

Tegemist on väga hea tööriistaga, mille abil on võimalik muuta enda tootmine nähtavaks ja arendada uusi või olemasolevaid tootmisprotsesse. Visual Components on 3D tootmise simulatsiooni tarkvaraga, millega on võimalik üles ehitada enda tehase olemasolev mudel, paigutada liine ümber ning lisada uusi, koos inimeste, toodete ja masinate liikumisega.

Simulatsioon erinevatest liikumistest on võimalik tekitada „offline“ režiimis või reaalaja andmete põhjal. Andmed võivad tulla äriplatvormi baasilt või otse toomisliinilt. Lisaks, pole vaja omada kindlat tarkvara, et programmeerida eri tüüpi roboteid. Isegi programmeerimine pole vajalik. Piisab sellest, et liigutad tööstusrobotit punktist A punkti B ja genereerid nupuvajutusega koodi valmis.

Neid punkte võib olla sadu, lausa tuhandeid ning käsitsi kirjutamine ja seadistamine on vägagi aeganõudev. Visual Components pakub lihtsat lähenemisviisi robotiprojekti loomiseks ning tööstusroboti operaatoril on vajalik teha ainult kalibreerimine reaalmaailma, valideerida liikumised ohutusrežiimis ja käivitada seejärel tööstusrobot automaatrežiimis. Loomulikult ei ole tegemist robotitootja enda 100%-list funktsionaalsus pakkuva lahendusega, kuid tihtilugu ei olegi seda vaja.

Visual Components toetab enam kui 50 erinevat robotitootjat, nende seas KUKA, ABB, Fanuc, Epson, Yaskawa, Doosan, Mitsubishi, Universal Robots. Olemas on ka spetsiaalsed moodulid tehnoloogiliste protsesside jaoks nagu näiteks värvimine või punktkeevitus.

Tarkvara on kasutusel maailma suurimates ettevõtetes. Referentsidena on avalikud KUKA, Kone, Samsung, Catepillar, Flexlink ja paljud teised. Hetkel kasutatakse tarkvara inseneride väljaõpetamisel Tallinna Tehnikaülikoolis ning tulevast õppeaastast ka Tallinna Tehnikakõrgkoolis. Eestis on avaliku referentsina Visual Componentsi kasutanud Chemi Pharm läbi L4MS meetme, koostöös Tallinna Tehnikaülikooli ja tarkvaratootja projektimeeskonnaga.

Alates jaanuarist 2020 on Eestis Visual Componentsi edasimüüjaks ja projektilahenduste pakkujaks Saksa Automaatika OÜ.

Huvilistel on võimalus osaleda veebiseminaridel või leppida kokku aeg eestikeelseks tutvustuseks.

•27. mai kell 10:00-11:30

Lisainfo www.saksa-automaatika.ee või [email protected].

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077