Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 26. november 2019

Harju KEK alustab Tänassilmas asuva Valdmäe Tööstuspargi III etapi rajamist

Tallinna vahetus läheduses, Pärnu maantee ääres asuva Valdmäe Tööstuspargi arendaja Harju KEK alustab ala kolmanda ehk viimase etapi rajamist, mille valmimisel saavad hoonestatud kõik ettevõttele kuuluvad kinnistud. Hooned rajatakse vastavalt üürnike ärispetsiifikale, et pakkuda ettevõtetele parimaid võimalusi äriajamiseks. Harju KEK-i äristrateegia kohaselt jääb ettevõtte ise hoonete omanikuks, tagades nii kliendile pikaajalise tulemusliku partnerlussuhte.
Valdmäe Tööstuspargi üüripinnad asuvad tänapäevastes hoonetes, mis sobivad nii laoks, tootmiseks kui ka jaekaubanduseks ja alale on tagatud ööpäevaringne ligipääs ka suuremate masinatega

„Tänassilma piirkond on üks kiiremini arenevaid tööstuspiirkondi Harjumaal ning huvi sealsete tootmis- ja kaubanduspindade järele püsib endiselt. Valdmäe Tööstuspargis tegutsevad juba mitmed tuntud ettevõtted, nagu Würth, Onninen, Osvald Catering, Lightmaker ja Beijer Ref. Mõne kuu pärast valmib uus PMC Polartekniku hoone. Lähiümbruses on palju rahvusvaheliselt edukaid tootmis- ja kaubandusettevõtteid nagu Stoneridge Eesti, Tamro Eesti, R-Kiosk Estonia, Veho Eesti, Karl Storz ja Bauhof, mis tekitavad uutele tulijatele suurepäraseid võimalusi tihedaks ja pikaajaliseks koostööks,” sõnab Eesti ühe suurema ärikinnisvaraarendaja, Harju KEK ASi tegevjuht Janek Lehtmets.

Valdmäe Tööstuspargi arendamine algas 2015. aastal, mõne kuu pärast lõpeb pargi teise etapi ehitustegevus ning samaaegselt on projekteerimisel kolmas ehk viimane hoonestusetapp. Üüripinnad asuvad tänapäevastes hoonetes, mis sobivad nii laoks, tootmiseks kui ka jaekaubanduseks. Kehtestatud detailplaneeringu järgi võib kinnistule rajada kuni 30 600 m² hoonestust, millele on tagatud ööpäevaringne ligipääs ka suuremate masinatega. Üüripindade suurus algab 300 ruutmeetrist ja hinnad alates 6,5 eur/m² + km.

Uue ajastu tööstuspargid

Harju KEK arendab kinnistud ainulaadse mudeli alusel, olles ise oma ärilinnakute nii arendaja kui pikaajaline haldaja. Lehtmetsa sõnul annab see üürnikele kindluse, et hoonete projekteerimisel on kasutatud parimaid tänapäevased teadmisi ja hoonete ehituskvaliteedile seatakse kõrged nõudmised. Erilist tähelepanu pööratakse energiasäästlike lahenduste väljatöötamisele. Täiendava vastutuse klientide ees võtab ettevõtte, jäädes ise hoonete pikaajaliseks omanikuks. Operatiivne ja professionaalne klientide murede lahendamine, loob tugeva vundamendi pikaajaliseks tugevaks koostööks. Arendaja eesmärgiks on luua terviklik keskkond, kus tegutsevatel ettevõtetel oleks mitmeti kasulik tegutseda. Harju KEK töötab igapäevaselt selle nimel, et pakkuda kinnisvara puhul kõigile teada tuntud kolmele tähtsale argumendile – asukoht, asukoht ja asukoht - lisaks ka veel neljanda ehk tekitatud sünergia.

Keila Tööstuslinnak on terviklikult väljaarendatud keskkond tööstusettevõtetele. Hästi arendatud ja hallatud tööstuspargi 48 hektari suurusel alal on 120 000 m2 hoonestust
Foto: Harju KEK

Lisaks Valdmäele kuulub Harju KEKi portfelli veel kolm tööstusparki: Keila Tööstuslinnak, Tööstuse Äripark ja uusima arendusega A11 Äripark Suur-Sõjamäe tänava läheduses, Tallinna ringtee ääres. Keila Tööstuslinnak on terviklikult väljaarendatud keskkond tööstusettevõtetele. Linnak kuulub Harju KEKile juba 1960ndatest aastatest, mil kerkisid sinna esimesed hooned. Tänaseks on tööstuslinnakut järk-järgult uuendatud ja arendatud ning 48 hektari suurusel alal on 120 000 m2 hoonestust. Hästi arendatud ja hallatud tööstuspark on nagu linn, mis ei saa kunagi valmis. Alati on töös on mitmed uued projektid ja lahendused.

Uusima arenduse A11 asukoha teeb eriliseks väga hea ühendus nii Tallinna Ringtee kui ka Ida-Tallinnaga. Arvestades tööjõu olulisust, on kinnistute piirile rajamisel bussipeatus, mis käib regulaarselt Tallinnast läbi Lasnamäe A11 Äriparki. 18 hektari suurusele alale on planeeritud enam kui 80 000 m2 hoonestust, mis arvestab kaasaja ettevõtluse üha kõrgenevate nõudmistega ärikeskkonnale. Äripargi arendusel järgitakse tulevikku vaatavaid ehituspraktikaid, uue ajastu tehnoloogiaid ning arusaama, et energiasääst, kvaliteetsed hooneelemendid, paindlikud ehituslahendused ja läbimõeldud planeeringud oleksid iseenesestmõistetavad standardid.

Uusima arenduse A11 asukoha teeb eriliseks väga hea ühendus nii Tallinna Ringtee kui ka Ida-Tallinnaga
Foto: Harju KEK

Harju KEK

Harju KEK AS on Eesti erakapitalil põhinev äriühing, mis tegeleb kinnisvara arendamise, halduse, investeeringute juhtimisega ja rahvusvahelise transpordiga. Ettevõte on asutatud aastal 1956, omades pikaajalisi kogemusi kinnisvara valdkonnas ja keskendudes tööstus- ja ärikinnisvarale. Ettevõtte missioon on luua klientidele väärtusi, pakkudes terviklikku keskkonda, mis loob kõik eeldused edukaks pikaajaliseks äritegevuseks.

Harju KEKi halduses on ligi 100 hektarit äri- ja tööstusmaad. Ettevõttes töötab ligi 100 inimest. Strateegilistest finantsinvesteeringutest omab ettevõte 32% osalust börsiettevõttes Harju Elekter AS ning 27% ettevõttest EKE AS. Harju KEKi tütarettevõte KMV AS tegeleb rahvusvahelise transporditeenuse pakkumisega.

Loe lähemalt Harju KEK-ist, Valdmäe Tööstuspargist, A11 Äripargist

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077