8. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 põhjust, miks teie järgmine pilvepõhine majandustarkvara jääb viimaseks

Tuleviku ERP on avatud süsteem, mis integreerub igasuguste olemasolevate teenustega.
Foto: Columbus Eesti
Meie ees seisab paradigma muutus, kuidas ettevõtted kasutavad majandustarkvara ehk ERPi. Majandustarkvarad, mida läbi aastate on iseloomustanud väsitavad uuendused ja kulukad seadistamised, asendatakse peatselt pilvepõhiste lahendustega.

Pilvepõhine majandustarkvara tähistab uut arusaama ERP-ist. Me räägime siinkohal arenenud ja küpsetest pilvepõhistest lahendustest, mis vajavad ainult väikseid kohandusi. Nii nagu Microsoft on teatanud, et Windows 10 on maailma levinuima operatsioonisüsteemi viimane versioon, rakendavad ERP-id samasugust igihaljast lähenemist. Seega ongi teie järgmine ERP tõenäoliselt viimane.

Kuidas jääb aga kõikide vajalike funktsioonide ja lisamoodulitega? Seda võib võrrelda oma nutitelefoniga. Kui me vajame uut funktsionaalsust, siis laeme võrgust vajalikud rakendused. Kui need ei tööta soovitult, siis kustutame ja proovime mõnda teist.

Täpselt sama mudel on muutumas ERPis igapäevaseks. Kui vajate uut funktsionaalsust, saate selle hõlpsasti alla laadida, testida ja seejärel otsustada. Idee seisneb selles, et ettevõtted ei pea enam kulutama aega ja raha integreerimisele ning arendamisele, vaid otsima õigeid rakendusi.

Tuleviku ERP on avatud süsteem, mis integreerub igasuguste olemasolevate teenustega, nagu näiteks ettevõtte CRM-iga, sotsiaalmeediaga jne.

Rakenduste kasutuselevõtt on vaid üheks tuleviku ERPi elemendiks. Selleks, et saada kaasaegsest pilve-ERP-ist enim kasu, peaksite kindlasti mõtlema läbi ka oma tulevase organisatsiooni ja andmete arhitektuuri.

Allpool on 10 kõige olulisemat aspekti, mida pilvepõhise ERP-süsteemi valimisel arvesse võtta:

1. Avatud platvorm

Lihtne uute funktsioonide paigaldamine. Saate ERPi jaoks alla laadida eri funktsioonidega rakendused nagu nutitelefonis, samas jääb ERPi sisemine juursüsteem samaks.

2. Kasutajasõbralikkus

Iga tarkvara kasutuselevõtmise edukus taandub alati lõpuks kasutajate peale. Pilve-ERP-iga saavad nad uue kasutajasõbralikkuse kogemuse. Seda mitte ainult töötajate, vaid ka klientide ja tarnijate osas, kes saavad nt mugavama ligipääsu iseteenindusportaalidele.

3. Mobiilsus

Tuleviku ERP ei ole enam lauaarvutis. Üldine suundumus on, et ERP on kõigile ligipääsetav seal, kus on internetiühendusega seade. Seda kõikidele vajalikele osapooltele alates kliendist kuni tarnijani.

4. Automatiseerimine

Automatiseerimise võimalused on integreeritud pilve-ERP-i südamesse. Erinevate tarkvararobotite ja muude tehnikate kasutamine võimaldab kasutajatele anda nutikaid soovitusi, mille abil saavad nad oma tööprotseduurid kiiremini tehtud.

5. Masinõpe

Pilve-ERPides on sees lihtsasti kasutatav masinõppe lahendus. See toetab kasutajate otsuseid analüüsides ettevõtte ajaloolisi andmeid läbi keerukate arvutuste.

6. Asjade Internet (Internet of Things ehk IoT)

IoT on reaalsus. Selle abil saavad ettevõtte platvormid ja üksused omavahel suhelda lisades seeläbi ettevõttele konkurentsivõimet. Praegu on juba mitmed näited lõpptarbijate seadmetest, mis koguvad kliendikäitumise andmeid. Neid omakorda kasutatakse äriprotsesside optimeerimiseks ja uute ärivõimaluste leidmiseks.

7. Suuraandmed (Big Data) ja andmete analüüs

Ettevõtte andmed on tulevikus nende kõige olulisem vara. Pilve-ERP süsteemid toetavad põhjalikke analüüse ja märkimisväärse hulga andmete sidumist, mida kasutatakse otseselt juhtimisotsuste tegemisel.

8. Turvalisus on kõigi probleem

IT-turvalisus on kõigi pilve-ERPi elementide alus. Turvalisus ei ole lisandmoodul, vaid see on juba sisse ehitatud. Tuntud pilveteenuse pakkujad investeerivad pidevalt nii turvaintsidentidega võitlemisse kui ka regulatiivsete nõuete tagamiseks.

9. ERPi kulude jälgitavus

Pilve-ERPide puhul on õpitud varasematest ERPi kulude kiirest kasvust. Standardkomponentide ja valikuliste moodulite abil saavad ettevõtted omale odavamad süsteemid ja ka parema ülevaate kuludest. Lisaks sellele ei piira ettevõtteid aegunud kohandused, mis takistavad edasist arengut. Samuti on moodsate pilve-ERPidega välditavad iga 7-10 aasta uuesti tehtavad paigaldused ja uuendused.

10. Värskendage, testige ja ebaõnnestuge kiiremini

Keerukad ja raskesti hoomatavad süsteemid kuuluvad minevikku. Uued pilve-ERPid on kergelt kohaldatavad. Uued võimalused testitakse ära paari hiireklõpsuga, muutes ERPiga töötamise pidevaks arendamiseks.

Meil Columbuses on kogemus erinevate majandustarkvaraplatvormidega, alates alustavale ettevõttele sobivast standardsest pilvetarkvarast kuni keerukate rätseplahenduste ehitamiseks mõeldud toodetega. See aitab meil luua lahendusi arvestades kõige paremini iga ettevõtte tööstusharu, suurust, kasvueesmärke ning tööprotsesside iseärasusi. Kui majandustarkvara uuendamine on järgmine samm Sinu ettevõtte arengus, siis võta julgelt meiega ühendust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077