Maksutõusud kerivad poodides aina rohkem hindu üles ja toidutööstused on olukorras, kus müüb vaid kollane silt. Saates "Tööstusuudised eetris" on külas Valio Eesti juht Maido Solovjov, kes tunnistab, et praegu on kollaste siltide aeg ja seda näevad ka nemad.

- Valio Eesti juht Maido Solovjov.
- Foto: Harro Puusild
Saates uurime, millise pilguga vaatab toiduainetööstuse tippjuht maailma poliitikatrende ja majandusolukorda. Juttu on maksutõusudest, energiast, tööjõust ja muude sisendite hinnakasvust. Räägime ka Valio Eesti investeerimisplaanidest ja küsime, mis on Maido Solovjovi töölaual kõige olulisemad ülesanded. Saadet juhib Harro Puusild.
Maido Solovjov räägib saates, et käibemaksu erisus toiduainetele on olnud teemaks juba mõnda aega. „Olen selle poolt, et baastoiduainetele nagu piim, liha, muna, leib, sai ja võib-olla midagi veel kehtiks erisus,“ pakub Solovjov. Ta selgitab, et hinnalangetus ei pruugi jõuda tarbijani ja selleks tuleb turuosalistel omavahel kokku leppida.
Möödunud aastal 3,5% tasemele jäänud inflatsioon jätkub Solovjovi hinnangul umbes samas tempos. „Mõju toob maailmamajandus, aga me anname sellele ka ise hoogu juurde. Sellist maksufestivali, mis siin kaks-kolm aastat on olnud, pole meie ajaloos varem nähtud,“ on ta kriitiline.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Alanud aastat prognoosides ütleb tippjuht, et Eestis jätkub külgsuunaline liikumine ja kasvu tuleb otsida eksportturgudelt. „Kõik majandused ei ole sama halvas seisus kui Eestis, on ka tõusvaid majandusi, nõudlus on olemas,“ sõnab ta.
Valio Eesti juht rõhutab, et meil tuleks taas kasutusele võtta sõnapaar „jooksevkonto defitsiit“, sest Eesti majandus sõltub ekspordist.
Saadet toetavad Radius Machining ja Hansavest.
Valio juht: toiduainete käibemaksu vähendamiseks peame enne ühe omavahelise kokkuleppe tegema
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Steelhouse Group Estonia OÜ ja
1UP Technology OÜ viisid koostöös Estoveri piimatööstusega ellu uue riivjuustu ja juustukuubiku transpordiliini projekti. Eesmärk oli luua uuenduslik, retseptipõhiselt konfigureeritav ja automatiseeritud tootmisliin, kus toimuks automaatne maitseainete ja muude lisandite doseerimine, samuti ka liinide automaatne pesemine. Lahendus pidi olema lihtsalt hallatav ja suuteline vajadusel korrigeerima inimlike vigade tõttu tekkinud sisendvigu – tänu nutikale juhtloogikale ja paindlikule automatiseerimissüsteemile.