Premiale on suurima efekti säästlikkuses toonud digitaliseerimine
Tänu digitaliseerimisele kasutab Eesti vanim jäätisetootja Premia Tallinna Külmhoone optimeeritud viisil nii elektrit, vett kui toorainet ning suudab tootmist paindlikult ümber opereerida, kui mõni toode müüb paremini, kui arvati.
Digitaliseerimine on Premia Tallinna Külmhoonet oluliselt jätkusuutlikumaks muutnud, rääkis saates ettevõtte juht Aivar Aus.
Foto: Erakogu
Saates "Jätkusuutlik ja roheline" räägib Premia Tallinna Külmhoone juht Aivar Aus, mis on aidanud kaasa ettevõtte jätkusuutlikkuse teekonnale, mis algas juba 2013. aastal. Enim on efekti ja säästlikkust andnud ning raiskamist vähendanud tootmise digitaliseerimine.
Mai alguses jõustus üle 70 seadusemuudatuse pakendiseaduses, jäätmeseaduses ja teistes seadustes. Muudatuste eesmärgiks on vähendada ühekordselt kasutatavate plastnõude kasutamist.
Premia tegevjuht Aivar Aus ütles Tööstusuudistele antud kommentaaris, et sõda muutis kõike, kuid tema on optimist ja loodab, et aja möödudes olukord toidutööstuses laabub.
Food Unioni Grupi Euroopa juhtkonnas toimus muudatus ning tegevjuhi ametikohale asub Food Unioni Euroopa senine finantsjuht Arturs Cirjevskise. Food Unioni Taani, Norra ja Rumeenia äriüksustes vastutab edaspidi kommertsjuhina äritegevuse arendamise eest Premia Tallinna Külmhoone AS juhatuse esimees Aivar Aus, kes jätkab samal ajal ka oma senisel ametikohal.
Majanduses valitsev ebakindlus sunnib paljusid ettevõtteid investeerimisplaane edasi lükkama, kuid sageli toovad just keerulistel aegadel tehtud nutikad otsused edu hetkel, kui turg taas kasvama asub. Õige hetke tabamiseks tuleb firma tegemistesse sügavam pilk heita, plaanid selgelt paika sättida ning õigel ajal õiged sammud astuda. Kuidas see täpsemalt käib ja kes ütleb, millal on just sinu äri jaoks see kõige õigem aeg?