Autor: Harro Puusild • 28. juuni 2021

Eesti ja Airbus kohtuvad regulaarselt – kas loota on tootmisüksust?

EASi välisinvesteeringute äriarendusjuht Raido Lember ja Eesti lennundusklastri juht Kristo Reinsalu.
Foto: Harro Puusild
"Tööstusuudised eetris" saade keskendub sel korral lennundusele. Ettevõtlusminister Andres Sutt kohtus juuni alguses Pariisis lennukitootja Airbus asepresidentidega. Tegemist oli järjekorras juba kolmanda kohtumisega, mille eesmärk oli arutada koostöövõimalusi.

Kohtumisel saadi kokkulepe järgmiseks kohtumiseks, mis peaks toimuma juba sellel sügisel, kuid siis juba Eestis. Samuti võib just sellel kohtumisel avaneda paljudele ettevõtetele võimalus kohtuda lennukitootja esindajatega otse. Millised on Eesti ja Airbusi ühised plaanid ning millised on järgmised sammud? Kas võime loota, et Airbus toob mõne oma tootmisüksuse Eestisse? Millised ettevõtted sellest kõige rohkem võidaksid?

Eesti ja Airbusi regulaarseid kohtumisi ja edasisi plaane lahkavad saates samuti Pariisi kohtumisel osalenud Eesti lennundusklastri juht Kristo Reinsalu ja kohtumist ette valmistanud EASi välisinvesteeringute äriarendusjuht Raido Lember. "Kui tuua Eestisse üks Airbusi üksus, siis see võib võtta ABB-ga sarnase kuju," märgib Lember intervjuus. Saadet juhib Harro Puusild.

Saadet toetavad Radius Machining ja Hansavest.

Kuula saadet siit:

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077