Autor: Gregor Alaküla • 24. juuni 2021

Sektor, mille robotiseerimine annaks miljardite võimaluse

Vasakul ABB robootika ärivaldkonna juht Siim Savila ja paremal Tallinna Tehnikakõrgkooli elektritehnika õppekava juht Kristo Vaher.
Autor: Erakogu
Saatekülalised leidsid, et ehitussektor on võrreldes masinatööstusega 2–3 aastat robotiseerimisega ajast maas, ent seal on suur potentsiaal. Saatekülaliste sõnul tuleb ehituses protsesse standardiseerida ning seejärel saab tööd robotite abil lihtsamaks ja efektiivsemaks teha.

Saates "Tark elukeskkond" on kaks teemat. Saate esimeses pooles räägime tööstusrobotitest ja sellest, milline on robotiseerimise olukord Eestis tööstustes. Stuudios räägivad sel teemal ABB robootika ärivaldkonna juht Siim Savila ja Tallinna Tehnikakõrgkooli projektijuht ja elektritehnika õppekava juht Kristo Vaher.

Robotiseerimise trende Euroopas kommenteerib ABB Grupi robootika ärivaldkonna turundus- ja müügijuht Marina Bill. Robotiseerimise trende Soomes kommenteerib Robotics Society Soome juht ja Tampere Ülikooli lektor Jyrki Latokartano.

Saate teises pooles räägime energeetikast ja taastuvenergiast. Lähiaja trendidest kohalikul turul räägib ABB keskpingeseadmete müügijuht Madis Anni. Saadet juhib Gregor Alaküla.

Kuula saadet siit:

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077