Eesti toidutööstuse tootmismaht kasvas 2024. aastal 5,1%, mis oli märkimisväärne saavutus keset laiemat majandusseisakut. Samas kasumlikkus oli tagasihoidlik, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp. Tänavune aasta on aga juba toonud järsu tagasipöörde.

- Kodumaine toidutootmine sõltub koduste tarbijate valikutest, ütles Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.
- Foto: Erlend Staub
Pärast turbulentseid pandeemia- ja Ukraina sõja algaastaid võib öelda, et möödunud aasta kujunes Eesti toidutööstusele stabiliseerumise aastaks. Sektor, mis oli varasemalt pidanud toime tulema tarneahelate tõrgete, tooraine ja pakkematerjali puuduse ning hinnatormidega, suutis lõpuks keskenduda põhitegevusele, mitte kriisijuhtimisele. Toidutööstuse tootmismaht kasvas aastaga 5,1%, mis on märkimisväärne saavutus keset laiemat majandusseisakut. Kuigi kasumlikkus oli tagasihoidlik ja lihasektor pidi tunnistama ka kahjumit, säilis toidutööstuses ettevaatlik optimism tuleviku suhtes.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Kiiresti muutuval energiamaastikul ei piisa üksnes ambitsioonist, sest üleminek peab olema ka tasakaalus ning realistlik. “Ühendada tuleb ambitsioon ja pragmaatilisus. Üleminek rohemajandusele on võimalik ainult siis, kui rohelised eesmärgid käivad käsikäes majandusliku loogikaga,“ ütleb FILTER Grupi tegevjuht Egert Killing ning kutsub kõiki, keda energiasektori tulevik puudutab, konverentsile.