Autor: Simmo Kruustük • 5. veebruar 2024

Simmo Kruustük: ainult ekspordile loota ei saa, tubli tuleb olla ka koduturul

Eksport on meie lihatööstustele küll päästerõngaks, kuid ainult sellele loota ei saa – ka koduturul peab tubli olema, kirjutab Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük vastuses Tööstusuudiste arvamusliidrite küsitlusele.
Eestis on üle 70 lihatöötleja ning see arv ei ole ilmnselt jätkusuutlik, arvab Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.
Foto: Raul Mee

Toiduainetööstus jäi 2023. aastal tervikuna kuskil 2020. aasta tasemele. Lihatootjad on valiku ees, kas tegeleda madalamast tootmismahust tingitud efektiivsuse ja tööjõu väljakutsetega või säilitada madalama marginaaliga tootmis- ja turumaht. Sisemajanduse nõudluse langus sunnib tootjaid vaatama välisturgude poole. Samas on EL-i tööstustoodang ning jaemüük samuti languses, mistõttu on eksport vaid probleemi osaline lahendus. Kodus tuleb ka ikka väga tubli olla.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077