Autor: Oliver Olt • 5. august 2022

Oliver Olt: olgem valmis toidu hinna jätkuvaks tõusuks

Ehkki on toidukaupade inflatsioon olnud üks kiiremaid ja toiduainete hinnad on kasvanud kauplustes ligi viiendiku, kasvavad toiduainetööstuse kulud kiiremini kui tulud, kirjutab Swedbanki toiduainetööstuse sektori juht Oliver Olt.
Swedbanki toiduainetööstuse sektori juht Oliver Olt
Foto: Kaarel Langemets

Tänavu esimeses kvartalis kasvas Eestis toitu töötlevate ettevõtete käive võrreldes eelmise aastaga 19%, aga sektor lõpetas kokkuvõttes kvartali kahjumis. Toiduainetööstuse kulud on kasvanud kiiremini kui ettevõtted suutnud hinnatõusu tarbijatele edasi anda. Selliselt jätkates ähvardab toiduainetööstust pankrottide laine. Tarbija võib eelnevast järeldada, et hoolimata juba kiirelt kasvanud hindadest tuleb valmis olla jätkuvaks toiduainete hinnatõusuks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077