Autor: Raivo Vare • 18. juuli 2022

Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: läheb tõsisemaks gaasisõjaks, sihtmärk on Saksamaa

Viimase paari nädala fookusteemadeks on tõusnud taas uus, nüüd juba seitsmes ELi sanktsioonide pakett Venemaale ja Kremli poolt Euroopa suhtes käiv energiasõda, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Raivo Vare
Foto: Liis Treimann

Euroopa Komisjon esitas liikmesriikidele heakskiitmiseks järjekorras juba seitsmenda sanktsioonide paketi Venemaale, mille sisu on tegelikult suhteliselt piiratud. Vaid G7 poolt toetatud Vene kulla impordile kehtestatud keeld on teatud mõttes siiski oluline, arvestades, et Venemaa ekspordiartiklite hulgas on kullal auväärne neljas koht ja see tõi pandeemiaeelsel aastal sisse riigile 18,9 miljardit dollarit. Samuti laiendati mitmesuguste masinatööstuse toodete nomenklatuuri, mida on keelatud Venemaale eksportida, ning personaalseid sanktsioone veel ligi poolesajale isikule.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077