Autor: Jüri Joller, Energiatehnika juht • 20. aprill 2020

Kui kaua majanduskriis võiks kesta?

Kas praegune kriis on raske ja kas see on eelmise kriisiga sarnane? Mida tuleks ettevõtetel teha, et oma olukorda leevendada? Kuidas toimus masinatööstuse toibumine eelmisest kriisist ja milline võiks olla taastumine praegusest kriisist? Kriisiteemal arutleb Energiatehnika OÜ juht ja volitatud elektriinsener Jüri Joller.

Loodus on taas kõikvõimsust näidanud ja üle käte läinud inimese koroonaviiruse hirmus omaenese puuri kinni pannud. Oleme taaskord kogenud, kui habras on inimene loodusjõudude ees. Mitmed majandusharud on pandeemia tõttu varjusurmas - turism, lennundus, transport, toitlustus, osa kaubandusest, samuti mitmesugused teenused ja koolid. Tundub, et mitte keegi ei osanud ette näha seda harvaesinevat kõikemuutvat sündmust – musta luike, nagu Nassim Nicholas Taleb oma samanimelises raamatus kirjutas. Allpool on kirjeldatud taastumist eelmisest kriisist ja analoogia põhjal eeldatud, mis võiks masinate ja elektriseadmete tootmises toimuda järgnevatel aastatel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077