Autor: Tööstusuudised.ee • 12. märts 2024

Eesti Pank: ettevõtjad on majanduse taastumise osas pessimistlikud

Rahvusvahelisi kaubaturge iseloomustasid 2023. aastal nõrk nõudlus ja geopoliitilised pinged. Praegu ei viita märgid sellele, et nõudlus kaubaturgudel kiiresti taastuks. Eesti majandust toetas kogu eelmise aasta vältel teenuste eksport, kommenteerib väliskaubandust Eesti Panga ökonomist Mari Rell.
Mari Rell
Foto: Eesti Pank

Eesti väliskaubanduse käive kahanes eelmisel aastal pisut üle 5%, mis tähendab, et eksportisime ja importisime kaupu ja teenuseid vähem kui 2022. aastal. Maksebilansi andmetel vähenes neljandas kvartalis kaupade väljaveo käive 16% ja sisseveo käive samuti 16%. Teenuste ekspordi käive oli aga 5% ja teenuste impordi käive 7% suurem kui samal ajal aasta tagasi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077