Autor: Tõnu Mertsina • 4. juuli 2023

Tõnu Mertsina: töötleva tööstuse tootmismaht on langenud nelja aasta tagusele tasemele

Töötleva tööstuse tootmismaht on vähenenud juba üle aasta, täpsemalt alates möödunud aasta juunist, ka mais oli langus aastases võrdluses 13 protsenti. Kuigi kuises võrdluses jäid tootmismahud ligikaudu samale tasemele, ei olnud sellel olulist efekti, kirjutab värskes majanduskommentaaris Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Tõnu Mertsina
Foto: Swedbank

Kui jätta välja 2020. aasta koroonakriis, oli käesoleva aasta maiks kukkunud töötleva tööstuse tootmismaht ligi nelja aasta tagusele tasemele. Samuti on töötleva tööstuse tootmismaht langenud juba alates möödud aasta keskpaigast allapoole pikaajalist kasvutrendi ja see vahe trendiga üha suureneb.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077