Autor: Kristo Aab • 2. august 2022

Majandusaktiivsus vähenes juunis

Viimastel päevadel avaldatud kuised majandusindikaatorid viitavad, et Eesti majandus jahtus teises kvartalis märgatavalt ning läheb teisele aastapoolele vastu oluliselt hapramana kui aasta alguses, kirjutab LHV majandusanalüütik Kristo Aab.
LHV majandusanalüütik Kristo Aab rääkis majandusest ka konverentsil Puidutööstuse Äriplaan 2022.
Foto: Raul Mee

20%-ne hinnakasv on vähendanud inimeste ostuvõimet ning ettevõtjate optimism tuleviku suhtes on kahanenud. Erandina paistab silma energeetika sektor, mis õitseb kõrgete hindade ja suure nõudluse toel. Varasemad probleemid konkurentsivõimega on unustatud, sest olukorras, kus Vene energia on turul muutunud vastuvõetamatuks, on igasugune alternatiiv teretulnud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077