7. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Joogitootjate TOP1: Linda Nektari teine aasta

Linda Nektari kääritud jookide tehas Kobelas.
Foto: Eero Vabamägi/Postimees/Scanpix
Joogitootjate TOPi juhib juba teist aastat Võrumaal Antslas tegutsev joogitööstuste tarbeks kääritatud jookide tootja Linda Nektar AS.

Ettevõtte müügitulu kasvas mullu 3,72 miljoni euroni ehk 34,9% võrreldes 2015. aastaga ning puhaskasum kerkis samal ajal 89%, 831 662 euroni. Tänavuselt aastalt enam nii häid tulemusi ei oodata.

“Head majandustulemused saavutati tänu müügi kasvule ning järjepidevale arendustööle. Samuti ei saa alahinnata Linda Nektari töötajate panust paremate tulemuste saavutamiseks,” ütleb AS Linda Nektar juht Kadri Rauba. 2016. aasta lõpus töötas ettevõttes 12 inimest, praegu on töötajaid 13.

AS Linda Nektar

Toodab joogitööstuste tarbeks kääritatud jookeAsutatud 1992, kunagise Linda Kolhoosi järeltulija, kus lauaveinide tootmisega alustati 1963. aastalSuuromanik Fermex International OÜ (Ernst Erik Hagström)Noteeritud Balti Alternatiivturul First NorthKäive 2017 I poolaastal 1,47 mln eurotTöötajaid 13

Joogitootjate TOPi täispika versiooniga saad tutvuda SIIN.

2016. aastal investeeriti ehitus- ja remonditöödesse, tootmisseadmetesse, aroomitehnoloogiasse ning automatiseerimisesse. Tehtud investeeringud (osaliselt PRIA meetme toel) võimaldasid tõsta tootmisvõimsust juba 2016. aastal. Kokku investeeriti põhivaradesse 988 772 eurot.

Investeerib laborisse

Sel aastal jätkab ettevõte kääritus- ja aroomitehnoloogia arendustega ning teeb investeeringuid uude tootearenduse ning kvaliteedikontrolli laborisse.

Investeeringud on Rauba sõnul hädavajalikud täitmaks suurte rahvusvaheliste aroomi ja/või kääritatud tooraine ostjate kvaliteedinõudeid. Samuti on fookuses tootearendus, aitamaks kliente töötada välja tulevikutrendidest lähtudes uusi innovatiivseid tooteid, koostöös rahvusvahelise partneriga. Laiendused tootmisesse võimaldavad pakkuda klientidele senisest laiemat tootevalikuid.

Ta lisab, et 2017. aasta on Eesti joogitootjatele täis väljakutseid, tulenevalt valitsuse poolt äärmuslikult tõstetud aktsiiside tõusust ning muudest piirangutest alkoholitootjatele. Seoses sellega on AS Linda Nektar märkinud oma majandusaasta aruandes, et võttes aluseks uudiseid Eestis alkohoolsetele jookidele kavandatava radikaalselt kõrgemate aktsiisimäärade kehtestamise kohta ning plaanitavaid alkoholimüügi seadusandluse muudatusi, ootab ettevõte nende rakendumisel võimalikke turuhäireid. Kuigi ettevõte jätkab tegevuse laiendamist uue koostöölepingu raames, peab juhatus mõistlikuks soovitust langetada 2017. aasta müügitulu prognoosi viielt miljonilt eurolt 3,5–4 miljonini.

Autor: Gerli Ramler, kaasautor

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077