Fazer sulges eelmise aasta lõpus Leedu tehase. Anne Mere: “Läti pakkus tuge”
Fazer Eesti juht Anne Mere rääkis hiljuti toimunud toiduliidu konverentsil, et ettevõte sulges eelmise aasta lõpus Leedu tehase ja viis tootmise üle Läti tehasesse.
Fazer Eesti juht Anne Mere rääkis aprillis toimunud toiduliidu konverentsil, et eelmise aasta lõpus pani Fazer oma Leedu tehase kinni ja viis tootmise üle Läti tehasesse.
Meil on juhtimiskriis, mis väljendub selles, et pikalt on tegeletud eitamisega, ütles Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Peeter Raudsepp eelmisel nädalal toimunud toiduliidu aastakonverentsil. „Me peame reageerima, aga me ei tee seda,“ lisas ta.
Toiduliit valis Eesti Parima Pagaritoote 2025, milleks sai Lõuna Pagarite kaerasai jõhvikatega. Põlva pagaritöökoda valmistab parimat pagaritoodet pool tonni nädalas.
Eesti toidutööstus seisab silmitsi mitme samaaegse kriisiga, mis seavad kahtluse alla sektori senise jätkusuutlikkuse. Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits rõhutas Toiduliidu aastakonverentsil, et olukorra leevendamiseks on vaja kiiret ja sihipärast riigi sekkumist.
Suure jaeketi riiulisse pääsemine pole nii suur probleem, nagu sageli arvatakse, ütleb Põlvas tegutseva Lõuna Pagarite juht Kaire Kivirähk, lisades, et väiketootjate jaoks on väljakutse pigem see, kuidas püüda poekülastaja tähelepanu olukorras, kus suured tootjad katavad massiivse tootmismahuga suure osa riiulipinnast.
Majanduses valitsev ebakindlus sunnib paljusid ettevõtteid investeerimisplaane edasi lükkama, kuid sageli toovad just keerulistel aegadel tehtud nutikad otsused edu hetkel, kui turg taas kasvama asub. Õige hetke tabamiseks tuleb firma tegemistesse sügavam pilk heita, plaanid selgelt paika sättida ning õigel ajal õiged sammud astuda. Kuidas see täpsemalt käib ja kes ütleb, millal on just sinu äri jaoks see kõige õigem aeg?