Autorid: Toomas Kelt, Harro Puusild • 21. juuni 2024

Vanglatööstuse varjatud maailm

Grillid, saunaahjud, aiapingid, vormirõivad… Paljud neist on valminud Eesti kolmes kinnipidamisasutuses. Vanglatööstuse paljuski varjatud maailmast rääkis Tööstusuudistele vanglate ettevõtluskeskuse juhataja Elgo Pehk.
Tallinna Vanglas on ka korralik puittoodete tehas.
Foto: Harro Puusild

Eesti vanglates on kinnipeetavaid rekordiliselt vähe, hetkeseisuga on 1771 kinnipeetavat. Karistusaja jooksul töötab neist aga alla poole – ligikaudu 650 inimest. Osad neist on seotud vanglate igapäevase käigushoidmisega – koristamine, köögitööd, pesu pesemine, lihtsamad remonditööd. Umbes 300 inimest on aga hõivatud erinevate toodete tootmisega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077