Autor: Toomas Kollamaa • 24. mai 2024

Vase hind lööb rekordeid

Elektrisõidukid, taastuvenergia, tehisintellekt - need tehnoloogilised uuendused on suurendanud vajadust vase järele ning nõudlusele on reageerinud ka metalli hind, kirjutab Kuusakoski juhatuse liige Toomas Kollamaa metallituru kommentaaris.
Vase hind on lennanud pööraselt kõrgele, kuid seda ennustati juba tükk aega tagasi.
Foto: Pixabay

Vase hind on pööraselt lennanud – kõigi aegade kõrgeimale tasemele ja kuudepikkune ralli on aina pikenenud. Protsess, mida pangad, kaevurid ja investeerimisfondid on samuti juba pikka aega ennustanud. Pakkumine on kriitiliselt kitsas, sulatustehaste tootmismahud piiratud ja erakordselt suur nõudlus kiiresti kasvavatest sektoritest – elektrisõidukid, taastuvenergia, tehisintellekt. Nii on vasehind kerkinud enneolematule tasemele ja isegi päris raske on nimetada, kus võib olla tipp.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077