Autor: Tööstusuudised.ee • 20. mai 2024

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes aastaga ligi kolm protsenti

Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust iseloomustav tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis aprillis võrreldes märtsiga 0,3%, võrreldes eelmise aasta aprilliga aga on langus 2,9%.
Tootjahinnaindeksi langust mõjutas teiste tööstusharude seas ka hinnalangus toiduainete tootmises.
Foto: Toomas Kelt

Statistikaameti tootjahindade statistika tiimijuht Eveli Šokman ütles, et võrreldes 2023. aasta aprilliga mõjutas tootjahinnaindeksit enim hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises, puidutöötlemises ja puittoodete ning toiduainete tootmises. „Veel avaldas mõju elektroonikaseadmete tootmise ja masinate ning seadmete remondi teenuse hinnatõus. Töötlevas tööstuses kokku oli hinnalangus 1,0% ja toiduainete tootmises 3,1%,“ lisas Šokman.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077